Notizie

02/09/2013

Inizio del nuovo anno scolastico

Dugo toplo ljeto je iza nas, a oni najmlađi su s veseljem dočekali početak školske godine. U Istarskoj županiji  u školske klupe ove godine će oko 14.441 osnovnoškolaca.

U Puli danas je po prvi puta u školske klupe krenulo 639 prvašića.Osnovnu školu Stoja danas su posjetili predstavnici Grada kako bi zaželili najmanjima uspješnu školsku godinu , ali i svečano otvorili projekte u kojima je Grad sudjelovao .

Elena Puh Belci , dogradonačelnica , kazala je kako je ponosna što je Pula zabilježila porast prvašića u odnosu na lanjsku godinu i kako joj je čast otvoriti novu knjižnicu za školarce, te kako joj je drago što se uspjelo investirati u sanitarni čvor , pa je on sada prilagođeni i osobama s invaliditetom.

Ravnateljica OŠ Stoja  ,Zdenka Perović, zahvalila se predstavnicima Grada na potpori. Istaknula je kako je iznimno ponosna na novu knjižnicu, jer smatra da knjižnica treba biti srce škole i kako se nada i veseli nastavku uspješne suradnje Grada i škole.

Erik Lukšić , pročelnik Upravnog odjela  za društvene djelatnosti, apelirao je na sve vozače da pojačaju opez na cestama  i istaknuo kako je lijepo vidjeti obnovljene prostorije koje će služiti svim učenicima.

Investiranje u namlađe i investiranje u znanje je najbolje što se može pružiti zajednici, odnosno Gradu, nešto je oko čega su se svi složili i poželjeli još puno uspješnih projekata.