Notizie

17/09/2013

Iskazan veliki interes za 4. Pula Boat Fair

Danas je na konferenciji za medije održanoj u HGK-ŽK Pula najavljen 4. međunarodni sajam brodske opreme "Pula Boat Fair" koji će se održati od 16. do 19. listopada 2013. godine u Marini Veruda Pula. Okosnica Pula Boat Fair-a su međunarodni i poslovni karakter, a sam sajam je posvećen stručnim predavanjima, premijerama novih proizvoda i usluga, prezentacijama tvrtki te dogovaranju poslovnih sastanaka koji mogu dovesti do daljnje poslovne suradnje.

Damir Sirotić, organizator sajma je kazao kako je uloženo puno truda i napora de sajam unaprijedi. Istaknuo je dvije novine, jedna od njih je prošlogodišnje mjesto održavanja sajma a riječ je o prikladnijoj lokaciji u Tehnomont marini Veruda. Druga novina se odnosi na predstavljanje tvrtki iz područja obnovljivih izvora energije i energetske učinkovitosti. "Ove godine smo odlučili dati naglasak na segment obnovljivih izvora jer se radi o rastućem trendu za koji je iskazan veliki interes" konstatirao je Sirotić.

"Jedan od rijetkih sajmova u regiji koji usprkos krizi iz godine u godinu bilježi rast po broju izlagača i posjetitelja" naglasio je izvršni organizator sajma i direktor tvrtke Motortech Consulting d.o.o. Livio Bolković, te je nadodao kako ovaj sajam nije zamišljen kao glamurozni event već isključivo kao poslovni sajam usko vezan za brodogradnju i brodsku opremuNajavio je i veći broj izlagača u odnosu na ranije godine novih ali i rabljenih brodica.

Zamjenik istarskog župana Miodrag Čerina napomenuo je kako je županija od prvog dana prepoznala vrijednost ovog sajma kojemu se ulaskom u EU otvaraju nove mogućnosti. Rekao je da će Županija i dalje biti pokrovitelj ove manifestacije jer je potrebno da Pula i živi jadransku orijentaciju i štuje tu tradiciju.

Pročelnica UO za financije i opću upravu Vesna Sajić ustvrdila je da je ovaj sajam relativno mlad, ali da je u dosadašnjem radu zauzeo veoma značajno mjesto u regiji i kao takav zaslužuje svu moguću podršku od Grada Pule. Ujedno je i zaželjela uspješan četvrti sajam uz puno sklopljenih poslova i kontakata.

Pokrovitelji sajma Pula Boat Fair su Istarska županija i Grad Pula, a partneri su DHL express Hrvatska, Erste & Steiermarkishe Banka, IDA - Centar Metris, Javna ustanova Nacionalni park Brijuni, Jadransko Osiguranje, S.M.I.T. Medulin, Tehnomont i UTE.