Notizie

18/09/2013

PulaFreeAir: Nuovi "hotspot" per un migliore internet gratuito nel territorio di Pola

Suradnjom Grada Pule, pulskog Sveučilišta, CARNeta i lokalnih udruga korisnika bežičnih pristupnih tehnologija, na području Pule razvija se gradska bežična mreža za slobodnu komunikaciju - PulaFreeAir, a u proteklom su periodu temeljem Programa poticanja slobodnog pristupa internetu u turističkim destinacijama "Hotspot Croatia" Ministarstva turizma, postavljene nove pristupne točke na ključnim lokacijama u Puli. Za ovaj projekt Ministarstvo turizma osiguralo je iznos od 36.000,00 kuna.

Ukupno su postavljene 4 nove pristupne točke (hotspot lokacija) i to na caffe baru Televizija, na zgradi Politehnike, pri Carinskom gatu i na Giardinima, dok su obnovljene 3 postojeće lokacije. Tako je u sklopu radova zamijenjena postojeća oprema na Trgu Forum i Giardinima, gdje je povećano i područje pokrivenosti pa je osim Giardina sada obuhvaćen i Trg Portarata oko Zlatnih vrata. Pokrivenost bežičnom mrežom proširena je novom točkom na caffe baru Televizija, na križanju Flanatičke i Ciscuttijeve ulice te na Rivi u potezu od ACI marine do brodogradilišta Uljanik i oko carinskog gata. Osim pokrivenosti pristupnom mrežom PulaFreeAir same Rive i carinskog gata, od posebne je važnosti ostvarena veza Politehnika - Carinski gat, koja je nužna za daljnje širenje gradske bežične mreže prema Areni.

Postavljanjem novih pristupnih točaka prošireno je područje obuhvata besplatne bežične mreže, poboljšana je funkcionalnost i povećan je kapacitet po broju mogućih istovremenih korisnika.

Uvođenje jednostavnog, besplatnog i bežičnog pristupa Internetu pokazala se odličnom inicijativom kojom se Pula svrstala među prve hrvatske gradove koji nude takvu uslugu svojim građanima i posjetiteljima.