Notizie

25/09/2013

Il programma "Con la danza e il movimento verso la salute" in occasione della Giornata della Regione istriana

Povodom Dana Istarske županije u Domu sportova Mate Parlov održana je manifestacija pod nazivom "Plesom i pokretom do zdravlja". Na manifestaciji je sudjelovalo 14 privatnih vrtića, Osnovne škole Veruda, Stoja i Kaštanjer, srednja Tehnička škola i studentska sportska udruga "Politehnika Pula" te se time nastojalo obuhvatiti sve dobne skupine na jednom mjestu.



U ime Grada Pule prisutne je pozdravila i zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci koja je pozdravila prisutne u ime Grada Pule te je kazala kako je lijepo vidjeti svu djecu od vrtićke dobi pa sve do fakulteta na jednom mjestu kako zajedno kroz sport promoviraju vrijednosti koje i Grad Pula ističe, a to su "Zdravi grad", odnosno "Grad prijatelj djece".



Program je započeo plesnom izvedbom "Baluna" nakon čega je uslijedio sportski dio u kojem su najmanji uspješno savladali poligon sa preprekama, oni malo stariji su sudjelovali u prikazu tehnika taekwondoa, igre rukometa i ostalih vještina naučenih na satovima Tjelesne i zdravstvene kulture. Manifestacija je zatvorena zajedničkim plesom svih sudionika. Organizatori su Udruga ravnatelja privatnih vrtića i "Politehnika Pula" Studentska

sportska udruga.