Notizie

01/10/2013

Annunciata l'inaugurazione della mostra dei lavori - progetti di massima si sitemazione di piazza re Tomislav

U organizaciji Grada Pule i Društva arhitekata Istre (DAI-SAI) danas je u prostorijama MMC-a Luka održana  konferencija za novinare na kojoj je najavljena izložba pristiglih natječajnih radova za izradu idejno urbanističko-arhitektonskog rješenja uređenja Trga kralja Tomislava koja će biti otvorena u četvrtak 3. listopada 2013. s početkom u 19,00 sati.

Prisutne u ime Grada Pule i svoje osobno pozdravio je pročelnik UO za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat koji je naglasio kako je uređenje Trga kralja Tomislava jedno od najvažnijih, projekta u Gradu. Kazao je kako na tom području gravitira oko 5.700 stanovnika MO Veruda, a ako se uzme u obzir i okolica brojka se penje na 18.000 stanovnika. "Mišljenje naših građana nam je izrazito bitno, zato je i provedena anketa u kojoj su stanovnici Verude mogli iskazati svoje želje, zahtjeve i očekivanja" kazao je Prhat, te nadodao kako će upravo ti podaci bili od velike važnosti pri realizaciji samog projekta.

Leonid Zuban je ukratko pojasnio tijek javnog natječaja, raspisanogza izradu idejnog urbanističko-arhitektonskog rješenja Trga kralja Tomislava u Puli. Kazao je kako je od ukupno 7 pristiglih radova ocijenjeno njih 6. Prema odluci ocjenjivačkog suda prvo mjesto zauzeo je STUDIO BF, drugo mjesto je pripalo METRO CUBU, a treći su bili autorski tim Letilović - Pedišić. Izdvojio je par najznačajnijih stavki pobjedničkog rješenja prema kojemu je riješen problem prometa dislociranim parkingom i postignut kompromis između krajobraznog i parternog dijela. "Cjelokupan zahvat bi se trebao realizirati u fazama zbog svoje kompleksnosti", nadodao je Zuban.

Investitor i raspisivač je Grad Pula-Pola, Upravni odjel za komunalni sustav i imovinu, a organizator i provoditelj Društvo arhitekata Istre - Societa' architetti dell'Istria (DAI-SAI).