Notizie

09/10/2013

A Pola un'altra stagione turistica da record

"Broj dolazaka turista u Pulu svake godine bilježi pozitivne rezultate, u prvih 9 mjeseci ove godine ostvareno je 4% više dolazaka i 2% više noćenja nego prošle godine, tako da smo izuzetno zadovoljni što je ova turistička sezona za Pulu ponovno bila rekordna", izjavio je danas pulski gradonačelnik Boris Miletić, predstavljajući turističke rezultate za grad Pulu. Miletić, koji je ujedno i predsjednik Turističke zajednice Grada Pule, podsjetio je kako je protekle godine zahvaljujući festivalima Outlook i Dimensions Pula bila treći najtraženiji grad na popularnoj web tražilici Google, nakon Dubrovnika i Zagreba. "Pula se danas nalazi na svojevrsnoj raskrsnici te se iz jakog vojno-industrijskog grada okreće turističkom razvoju, stoga smatram da ćemo stavljanjem u funkciju bivših vojnih zona i objekata koji više nisu u funkciji, dodatno ojačati udio na turističkom tržištu kojega danas držimo", istaknuo je Miletić.

Gradonačelnik pohvalnim smatra značajno povećanje broja posjeta kulturnim znamenitostima Pule koje je u prvih osam mjeseci posjetilo više od 300 tisuća turista. Pulsku Arenu posjetilo je 253 tisuće posjetitelja, odnosno 13 200 više nego lani u istom razdoblju.

"Od lipnja do rujna ove godine u Puli se održalo 448 događaja koje zajednički podupiru Grada Pula i Turistička zajednica. Ako uzmemo u obzir da je na Pula Film Festivalu bilo 56 000 posjetitelja, na koncertima u Areni preko 40 000 i u prosjeku 1000 posjetitelja po manifestaciji, možemo reći da je na raznim programima ukupno sudjelovalo preko pola milijuna posjetitelja što smatramo zaista sjajnim rezultatom", kazala je direktorica TZ-a Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj. Dodala je i to kako su protekle sezone iskorištene i neke nove lokacije, poput Uspona de Ville i pulske tržnice. "Ključ uspjeha je u dobroj suradnji Grada Pule i TZ-a i vjerujemo kako ćemo na tom putu nastaviti i dalje raditi", kazala je Cinkopan Korotaj.

Na kraju, pulski je gradonačelnik zahvalio svim sugrađanima na strpljenju i razumijevanju što su ga pokazali tijekom ljetnih mjeseci kao i svim turističkim djelatnicima na njihovom trudu i zalaganju koji su omogućili još jednu uspješnu turističku sezonu.