Notizie

10/10/2013

I maggiori progetti della Città di Pola - tema dell"™incontro del sindaco con i giornalisti

Na današnjem tradicionalnom druženju s novinarima, pulski gradonačelnik Boris Miletić podsjetio na je na važne gradske projekte i aktualne teme koje su se posljednjih mjeseci odvijali na području najvećeg istarskog grada.

Miletić je, među ostalim, izdvojio kako je nedavno konačno krenula izgradnja kolektora površinskih voda područja Dolinka - Pragrande čijom će se realizacijom povećati efikasnost odvodnje za vrijeme intenzivnih padalina i plavljenja užeg centra grada. Naime, ovim kanalom, dugim 2,5 kilometara, spojit će se južna i sjeverna strana kanala Dolinka, a konačni efekt ovih zahvata trebao bi se iskazati kao sigurna evakuacija velikih voda iz dolina Pragrande i Dolinka te rasterećenje kanala Pragrande, čime bi se osigurala veća zaštita navedenih lokacija i samog centra Pule.

Govoreći pak o uređenju Trga kralja Tomislava na Verudi, Miletić je kazao kako su proteklog tjedna javnosti predstavljena idejna rješenja uređenja Trga kralja Tomislava. "Ovo je iznimno značaj projekt uređenja površine kojoj dnevno gravitira više tisuća ljudi i stoga je naša želja bila urediti ga prema željama i idejama samih građana koji tamo žive i drago mi je da s projektom krećemo dalje", kazao je Miletić.

Pulski gradonačelnik spomenuo je i projekt uređenja gradskih fasada Dolcevita ističući kako je upravo proteklog tjedna započela sanacija pročelja još jedne zgrade i to na Kapitolinskom trgu, a od kad je projekt pokrenut, obnovljeno je ukupno šest građevina. Od ostalih važnih infrastrukturnih radova, Miletić je spomenuo i rekonstrukciju Radićeve ulice kazavši kako Vodovod i Plinara zajednički provode radove u sklopu kojih će se u potpunosti zamijeniti dotrajali cjevovod, vitalan za nesmetanu vodoopskrbu grada Pule, a usporedno se izvode i radovi na plinofikaciji tog dijela grada.

O turističkoj sezoni za nama, Miletić je izrazio zadovoljstvo dosadašnjim rezultatima prema kojima je Pula zabilježila rekordu posjećenost. Naime, broj dolazaka turista u Pulu svake godine bilježi pozitivne rezultate, a u prvih 9 mjeseci ove godine ostvareno je 4% više dolazaka i 2% više noćenja nego prošle godine. "Veseli činjenica da naše nastojanje da napuštene vojne objekte stavimo u funkciju razvoja bilježe pozitivne rezultate. Tu prije svega mislim na festivale poput Outlooka i Dimensiona zahvaljujući kojima smo prepoznati i izvan granica Hrvatske", kazao je Miletić.

Odgovarajući na novinarsko pitanje o mogućnosti ponovnog uvođenja dvosmjernog prometovanja rivom, Miletić ja istaknuo kako je pitanje prometa na tom dijelu zapravo pitanje kakvu Pulu želimo. "Za vrijeme radova na izgradnji obalnog kolektora, riva je bila zatvorena i puno je naših sugrađana tada smatralo da rivu treba u cijelosti zatvoriti za promet kako bi postala šetnica. Ukoliko zaista želimo Pulu približiti moru, otvoriti je za građane i ponudi nove sadržaje, tada će se i promet morati regulirati sukladno tome", zaključio je Miletić.