Notizie

11/10/2013

La vicesindaco di Pola incontra i membri del Consiglio municipale dei ragazzi

U sklopu obilježavanja Dječjeg tjedna zamjenica pulskog gradonačelnika Elena Puh Belci primila je danas u prostorijama Komunalne palače članove Dječjeg gradskog vijeća i Dječjeg gradonačelnika Maria Tomašića.

Zamjenica gradonačelnika upoznala se s aktivnostima Dječjeg gradskog vijeća koje je u godinu dana, od formiranja do danas, provelo niz zanimljivih i korisnih aktivnosti. Podsjetili su kako je njihov projekt "Pulska igrališta i parkovi - naši prostori druženja i igre" nastao kao inicijativa malih vijećnika za rješavanjem problema konstantnog uništavanja parkova i igrališta, zbog kojeg djeca i mladi, ali i ostali građani i gosti Pule, nemaju prikladan prostor za igru i boravak. Formirali su radnu skupinu, osmislili slogan, utvrdili tijek projekta i metodologiju za realizaciju navedenog programa s ciljem razvoja svijesti među djecom o neprihvatljivom ponašanju, vandalizmu u dječjim parkovima i na igralištima. Nakon toga izradili su spot i izradili plakate, a upravo je taj projekt osvojio nagradu Naj-projekt Dječjih vijeća Hrvatske.

Zamjenica gradonačelnika zahvalila je svim članovima na trudu i naporima koje ulažu kako bi Pulu učinili još ljepšim mjestom za život izrazivši nadu da će se dobra suradnja nastaviti i u godinama koja dolaze.