Notizie

16/10/2013

Inaugurata la 4o Pula Boat Fair

U pulskoj marini Veruda danas je svečano otvoren 4. po redu međunarodni sajam brodske opreme i brodova Pula Boat fair u organizaciji HGK - Županijske komore Pula te strukovne grupe oprematelja brodova pri HGK na čelu s tvrtkom Motortech consulting.

Prilikom otvaranja sajma, izvršni organizator Livio Bolković zahvalio je svima koji su podržali ovaj sajam, dodavši kako isti iz godine u godinu raste te kako ovogodišnje izdanje nudi nekoliko novina u odnosu na prošlogodišnja izdanja. Predsjednica HGK - Županijske komore Pula, Jasna Jaklin Majetić istaknula je kako će putem sajma svi posjetitelji imati priliku vidjeti sve ono što je danas vrijedno u svijetu brodogradnje.

"Pula, kao najveći istarski grad, svoje je temelje gospodarskog razvitka započela upravo s brodograđevnom industrijom, koja je danas nadaleko poznata i priznata na svjetskom brodograđevnom tržištu. Povijesno je i društveno Pula uvijek bila vezana uz more i brodogradnju, a upravo ovaj sajam dokaz je da se tradicija nastavlja te da se Pula uređenjem nove rive želi vratiti moru", kazao je zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin te je pozvao građane da posjete ovaj jedinstveni sajam.

Na sajmu ove godine sudjeluje više od 130 izlagača i broji više od 50 plovila, što u moru, što na kopnu, a na posebnom dijelu izloženi su obnovljivi izvori energije. U sklopu sajma održat će se i svjetska premijera 13 metarske jahte i jahte od osam metara iz domaćeg brodogradilišta. Osim klasičnog izlaganja na sajamskim štandovima, PBF nudi i stručna predavanja o brodogradnji. Govoriti će stručnjaci iz Hrvatskog klastera konkurentnosti pomorske industrije, Agencije za investicije i konkurentnost, Fakulteta strojarstva i brodogradnje iz Zagreba, Eko Adrije, Brodarskog instituta i Tehničkog fakulteta iz Rijeke. Zadnjeg dana sajma na rasporedu je međunarodna regata Zlatna ribica u klasi laser i optimist. Cijena ulaznice za sajam je 20 kuna, pri čemi posjetitelji mogu sudjelovati u nagradnoj igri glasovanjem za najbolju fotografiju u sklopu foto natječaja Riblje oko PBF 2013. Najsretniji posjetitelj će otići kući sa vrijednim električnim biciklom kojeg poklanja tvrtka UTE. Sajam je otvoren do 19. listopada.