Notizie

22/10/2013

La Città di Pola rimuove i manifesti affissi senza permesso

Suočen s problemom pojave nelegalnog plakatiranja, Grad Pula pokrenuo je sustavnu akciju kojoj je cilj rješavanje nepropisnog plakatiranja na gradskim ulicama i uljepšavanje izgleda grada. Naime, Grad Pula poduzeo je niz mjera kako bi riješio ovaj problem, pa je tako napravljena analiza svih lokacija na kojima se pojavljuju plakati i reklame, nakon čega će svako nelegalno postavljanje plakata biti sankcionirano.

Djelatnici Pula Herculanee u narednim će danima provesti akciju potpunog čišćenja svih ilegalno postavljenih plakata na svim javnim mjestima koja nisu u skladu s Planom postave opreme za reklamiranje na području Grada Pule i Odlukom o načinu i kriterijima za korištenje javnih površina. Na svakoj lokaciji na kojoj su se do sada nalazili nelegalno postavljeni plakati, bit će postavljene obavijesti o zabrani plakatiranja te će komunalni redari ubuduće pojačano kontrolirati i sankcionirati svako nepropisno plakatiranje sukladno Odluci o komunalnom redu Grada Pule prema kojoj su predviđene kazne u iznosu od 500,00 do 5.000,00 kuna.

Također, izlozi praznih poslovnih prostora u vlasništvu Grada Pule u užem centru grada bit će obilježeni posebnim vizualnim rješenjem koje će doprinijeti ljepšem i urednijem izgledu grada.