Notizie

08/11/2013

I cittadini di Pola s'impegnano nel dare le proposte per il Bilancio preventivo

U pulskoj Komunalnoj palači sinoć je održan još jedan u nizu susreta s građanima u cilju prikupljanja kvalitetnih prijedloga za kreiranje proračuna za iduću godinu kojima grad Pula nastoji aktivno uključiti građane u donošenje važnih odluka, kao i dodatno povećati njihovu komunikaciju s gradskom upravom. Svoje prijedloge su sinoć iznijeli žitelji mjesnih odbora Stari grad, Arena i Monte Zaro te nešto kasnije stanovnici Gregovice, Kaštanjera i Monvidala.

Nakon uvodnog izlaganja zamjenika gradonačelnika Pule Fabrizija Radina, građani predložili da se u proračun za iduću godinu uvrsti uređenje parka grada Graza i to tako da bude prilagođen osobama s invaliditetom, što je pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Damir Prhat pohvalio i pritom istaknuo da će se i ovaj park, kao i drugi do sada poput Titovog ili Mornaričkog parka sigurno urediti i prihvatio je sugestiju da bude prilagođen osoba s invaliditetom. Građani su pohvalili nedavno uređenje i promjenu prometnog režima u Ulici Castropola, istaknuvši kako se danas promet odvija puno kvalitetnije. Nadalje, postavljeno je i pitanje rekonstrukcije Kandlerove ulice, uređenja igrališta pulske Gimnazije, postavljanja javne rasvjete i čišćenje prostoro oko pulskog Kaštela.

Fabrizio Radin zahvalio je svima na odazivu i postavljenim upitima, za koje je kazao kako će se pomno razmotriti i uvrstiti u proračun sukladno mogućnostima te iskazao zadovoljstvo što su građani iskazali veliki interes kako bi Pulu učinili još ljepšim gradom.