Notizie

20/11/2013

Seminario sulle potenzialità delle fonti d"™energia rinnovabile nella Regione istriana

U organizaciji IRENE - Istarske regionalne energetske agencije, u hotelu Park Plaza Histria održan je danas 3. regionalni seminar "Potencijal korištenja obnovljivih izvora energije u Istarskoj županiji". Riječ je o regionalnom seminaru koji je organiziran u sklopu projekta SEA-R "Sustainable Energy in the Adriatic Regions: Knowledge to Invest", a provodi se uz financijsku pomoć EU, IPA Adriatic CBC Programme 2007-2013.

Seminaru je danas nazočio i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je pozdravivši brojne okupljene među ostalim kazao kako grad Pula provodi niz mjera u cilju poboljšanja energetske učinovitosti poput primjerice uspješno realiziranog projekta energetske učinovitosti javne rasvjete gdje su ostvarene uštede u energiji od gotovo 30%.

O potencijalima obnovljivih izvora energije u Istarskoj županiji govorio je Luciano Delbianco, dekan Visoke tehničko - poslovne škola Politehnike Pula, dok je o stanju i perspektivama fotonaponskih sustava u Republici Hrvatskoj govorio Andro Bačan, s Energetskog instituta Hrvoje Požar