Notizie

28/11/2013

Anche quest"™anno un ricco programma per "Dicembre in città "

Na današnjoj konferenciji za novinare održanoj u Komunalnoj palači predstavljen je bogat program ovogodišnjeg "Prosinca u gradu" i samog dočeka Nove godine.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je svima koji sudjeluju u kreiranju programa "Prosinac u gradu" kao i generalnom sponzoru manifestacije Zagrebačkoj banci. Potaknuti dobrim iskustvom od prošle godine gradonačelnik je najavio otvaranje pulskog klizališta i ove godine te pozvao sve da se dođu družiti i klizati. Klizalište će biti otvoreno za sve obrazovno odgojne institucije u jutarnjim satima i za građane u poslijepodnevnim za koje je Grad iza 14.00 sati osigurao besplatan parking.

U ime Zagrebačke banke se obratio direktor Regionalnog centra Istre Zagrebačke banke Valter Šarić koji je izrazio nadu za nastavkom daljnje ovako uspješne suradnje i u budućnosti.

Poklon za građane i goste Pule je veliki Ponoćni vatromet u organizaciji Turističke zajednice Pula koji je najavila direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj.

Prema riječima voditeljice Odsjeka za kulturu Grada Pule Lidije Musi, ovogodišnji program "Prosinca u gradu", koji službeno počinje 01. prosinca, prije svega je namijenjen najmlađima. Musi je istaknula kako će svatko moći pronaći nešto za sebe iz ovogodišnje ponude koja podrazumijeva pregršt koncerata, izložbi, predstava i gastro-zagavnog programa poput dočeka SV Nikole i Djeda Božičnjaka, Božićnog sajma, Veselog autobusa i RockTarate.

Proslava Nove 2014. godine održat će se na tri lokacije i to na Forumu uz ritmove Jinxa i pulskog The Night Expressa i na trgu Portarata i Karolini.

Današnjem predstavljanju programa nazočili su predstavnici svih uključenih organizatora, a to su Pula Film Festival, INK, Gradska knjižnica i čitaonica Pula, SAKUD Pule, MILK, Udruga Seasplash, Udruga Syntheses, MMC Luka, Udruga Razvoj,  Udruga Birikina, Teatar Naranča, HDLU Istre, Društvo Naša djeca, Arheološki muzej Istre, Rock Caffe, Avenue d.o.o., tvrtka Sportski centar Tivoli d.o.o., AB original, Istarska glazbena scena mladih, Pula Sport  te Odred izviđača Istre.

Cjelokupni program manifestacije "Prosinac u gradu" možete pogledati ovdje.