Notizie

02/12/2013

Aperta la pista di pattinaggio sul ghiaccio

Nakon velikog prošlogodišnjeg uspjeha klizališta na Verudeli, Puljani će od danas moći uživati u klizalištu na lokaciji dostupnijoj većem broju građana - pulskoj Rivi. Klizalište je otvoreno danas u 12 sati, a priliku da službeno otvori klizalište dobio je dječji gradonačelnik Pule Mario Tomašić.

Otvorenju je prisustvovao gradonačelnik Grada Pule Boris Miletić, koji je tom prigodom istaknuo kako se nada da će Puljani koji nikad nisu stali na led upravo na ovom klizalištu učiniti prve korake te da će klizanje u Puli postati tradicija.                                                                                                

Istarski župan Valter Flego se zahvalio Gradu Puli što je priredila prigodan sadržaj za najmlađe, a pogotovo one koji neće imati prilike ići na skijanje, dok je Mario Tomašić izrazio zadovoljstvo što će djeca moći uživati u klizanju tik do mora.

Projekt je ostvaren u suradnji s privatnim partnerom tvrtkom Sportski centar Tivoli d.o.o. i Gradom Pula koji su omogućili da svi ljubitelji zimskih radosti, zdravog života, rekreacije i sporta uživaju u klizanju na površini od 450 kvadratnih metara koja je smještena na platou koji se nalazi na ograđenom djelu rive, na potezu od riječkog gata prema željezničkom kolodvoru.

Klizalište će  biti otvoreno sve do 02. veljače iduće godine, i to od ponedjeljka do četvrtka od 10.00 do 23.00 sata, a od petka do nedjelje od 10.00 do 01.00 sat. Grad Pula u suradnji s javnom ustanovom Pula Sport omogućio je u terminu do 16.00 sati besplatno klizanje namijenjeno djeci predškolskih ustanova i škola, članovima sportskih klubova s područja grada Pule i ostalih organizacija kojima je rad usmjeren prema odgoju, obrazovanju i zdravlju djece. Sportski centar Tivoli osigurao je instruktore i trenere klubova Pula Inline i KK Uljanik za one građane koji žele naučiti prve korake na ledu ali i one hrabrije koji su zainteresirani za umjetničko klizanje ili pak hokej. Tijekom rada klizališta, kroz 2 mjeseca, organizirat će se razna gostovanja, revijalne utakmice hokeja te nastupi umjetničkog klizanja, ali i animirani programi zabave na ledu.

Cijena ulaznice na klizalište je 20,00 kuna karta u tjednu od ponedjeljka do četvrtka, 25,00 kuna karta za petak, subotu, nedjelju i praznicima, a obiteljska karta je 50,00 kuna (vrijedi za 4 osobe). Moguće je kupiti i kartu za deset posjeta klizalištu u vrijednosti od 120,00 kuna. Također, Grad Pula je svim posjetiteljima klizališta omogućio besplatan parking iza 14.00 sati na području Jaht servisa.

Klizalište je dobilo podršku od sponzora i prijatelja klizališta, kao što su Lučka uprava Pula, Brionka Pula, Pulaparking, Turistička zajednica Pula te Luka Pula.