Notizie

12/12/2013

A Pola si viaggia con l"™Allegro autobus

Krenuo je projekt Veseli autobus koji već godinama uveseljava mališane na području grada Pule.  Veseli autobus je poklon Grada Pule i Pulaprometa djeci, a vožnja, predstava i sudjelovanje su besplatni. Udruga Birikina i ove godine je sastavni dio Veselog autobusa koji donosi pregršt događaja i likova iz bajki.

Ulaskom u autobus djeca dobivaju šešire i tako se aktivno uključuju u stvaranju priče  "Veselog autobusa". Članovi udruge Birikina iz Pule, utjelovljuju likove iz bajke o djevojčici Alisi izgubljenoj u Zemlji čuda -  Alisa, Klobučar, zec koji kasni te zla Crvena kraljica, te ulaze na predviđenim autobusnim stanicama u Veseli autobus - formiravši priču koja završava ulaskom Djeda Mraza u isti.

U nastavku donosimo program i kratanje Veselog autobusa, jer, iako je njegov program popunjen i više u autobusu nema mjesta. Autobus je već posjetio klizalište Tivoli gdje je mališane dočekala Crvena kraljica.

Program Veselog autobusa:

- 13.12.(petak) - Osnovna škola Veruda/Potraga za blagom-humanitarni događaj - dječja predstava u 18.00 sati

- 14.12.(subota) - Merkator centar Pula/predstava za djecu i doček Djeda Mraza u 11.00 sati

- 23.12.(ponedjeljak) - Božićni sajam kreativnosti na Giardinima - predstava Alisa u Zemlji čuda u 17.00 sati

- 24.12.(utorak) - Božićni sajam kreativnosti - humanitarna dječja predstava, prikupljanje dobrovoljnih novčanih priloga za udrugu Udmosi Pula u 11.00 sati