Notizie

16/12/2013

Ci ha raggiunto la Luce della Pace di Betlemme

Danas je već tradicionalno u Komunalnu palaču stiglo Betlehemsko svjetlo, simbol ljubavi i mira kojeg je pulski gradonačelnik Boris Miletić preuzeo od članova izviđača OIP "Uljanik". Prisustvovala su još dva odreda izviđača i to OI "Istra" i  "Tino Lorenzetto" iz Rovinja.

Miletić se svima zahvalio što gaje ovu tradiciju u gradu, te im je zaželio svako dobro u daljnjem djelovanju. S obzirom da je vrijeme darivanja gradonačelnik je odlučio djeci darovati poklon košaru punu slatkiša.

Betlehemsko svjetlo mira bit će izloženo u predvorju palače sve do Badnjaka kada će biti preneseno u pulsku Katedralu, gdje će građani moći doći zapaliti svijeće i prenijeti blagoslovljen plamen u svoje domove. Riječ je o tradiciji koja svoje korijene vuče iz 1991. godine, u Hrvatsku je prvi put doneseno kada ga je iz Beča donio ondašnji predsjednik Vlade Republike Hrvatske, gospodin Franjo Gregurić. Naime, svake godine u tjednu prije Božića, predstavnici europskih izviđačkih organizacija zapute se u Betlehem i u "Spilji rođenja" zapale Betlehemsko svjetlo koje potom odnose u svoje države gdje ga izviđači dostavljaju u crkve, bolnice i domove.