Notizie

19/12/2013

Concerto umanitario "Klapa i prijatelji"al

Danas je u Komunalnoj palači održana konferencija za medije povodom najave humanitarnog božićnog gala koncerta "Klape i prijatelji" na kojemu će nastupiti Tomislav Bralić i klapa Intrade. Koncert će se održati u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula u petak, 20. prosinca s početkom u 20.00 sati. Sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je kupnji gusjeničara za Dimitrija Kačinu Giovanniniju, mladića iz Pule koji je stopostotni invalid i kojemu će novo pomagalo uvelike  olakšati svakodnevni  život. 

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što su u mjesecu darivanja Grad Pula i tvrtka Brioni d.d. uspješnom suradnjom organizirali humanitarni koncert kojim će se prikupiti sredstva kako bi se pomoglo našem sugrađaninu Dimitriju. "Drago mi je da su naši sugrađani prepoznali ovako plemeniti cilj i odazvali se u velikom broju", izjavila je zamjenica direktora tvrtke Brioni d.d. Jelena Pejković, iskoristivši priliku kako bi zahvalila i Gradu Puli na suradnji.

Inicijator projekta i producent koncerta Danijel Sponza, novinar HINA-e, dodao je kako je do sada prikupljeno više od 35.000 kuna. Prodajom ulaznica prikupljeno 25.000 kuna, 5.000 donirala je Istarska županija i 5.000 Bauhaus. "24 sata prije koncerta možemo sa zadovoljstvom konstatirati da je koncert u potpunosti uspio", ustvrdio je Sponza koji je najavio nastavak akcije i u sljedećoj godini.

Pročelnik ureda gradonačelnika Aleksandar Matić istaknuo je kako je koncert izazvao veliki interes te je već desetak dana rasprodan, ali građani koji i dalje žele pomagati mogu to učiniti uplatom na račun obitelji Kačina. Dodao je kako su se u akciju  pored Grada Pule i tvrtke Brioni d.d., uključili i Istarska županija, Crveni križ i Bauhaus.

"Humanitarna mreža Grada Pule je ove godine odabrala najpotrebitiju osobu te se odlučila za obitelj Kačina", istaknuo je Sponza.