Notizie

20/12/2013

Al Centro diurno di riabilitazione è stato donato u furgoncino

Danas je u Dnevnom centru za rehabilitaciju Veruda Pula održana primopredaja novog kombi vozila namijenjenog za prijevoz korisnika Dnevnog centra, učenika osnovnih i srednjih škola s područja grada Pule i bliže okolice. Novi kombi  financiran  je od strane Grada Pule i Istarske Županije.

Primopredaji je prisustvovala zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci koja nam je rekla da su se na ovu donaciju prvenstveno odlučili jer je dosadašnje vozilo dotrajalo, a s novim vozilom korisnici centra će obogatiti svoj program djelovanja i moći će realizirati sva putovanja koja do sada nisu mogli. Puh Belci je nadodala kako cjelokupni troškovi nabavke kombija iznose 263.125,00 kuna, od čega je Grad Pula sufinancirao sa iznosom od 186.895,00 kuna a Istarska županija sa 76.230,00 kuna.

Ravnateljica centra, Loretta Morosin rekla nam je koliko im je kombi važan jer su sa njime mobilni, a druga prijevozna sredstva nisu adaptirana za njihove potrebe. Kombi će im omogućiti da se kreću, a najviše će ga koristiti djeca školske dobi koja su uključena dnevne programe.

Pročelnica UO za zdravstvo i socijalnu skrb IŽ Sonja Grozić Živolić je pohvalila suradnju Grada i Županije pri nabavci kombija. "Kombi je jako potreban ovoj ustanovi koja ga koristi u brojne svrhe i za prijevoz djece po cijeloj Istri" nadodala je Grozić Živolić.

Svečanoj primopredaji prisustvali su i članovi upravnog vijeća, djelatnici i korisnici Dnevnog centra, te pomoćnica pročelnika UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marijanović i pomoćnica pročelnika UO za zdravstvo i socijalnu skrb IŽ Davorka Maras Tkačuk.