Notizie

23/12/2013

La Sala di lettura del club dei pensionati celebra il settimo anniversario

Danas je u prostorijama Čitaonice kluba umirovljenika prigodnim druženjem obilježena sedma godišnjica rada Čitaonice, čiji su članovi tijekom 2013. godine organizirali, vodili i sudjelovali u raznim aktivnostima namijenjenima kvalitetnom provođenju slobodnog vremena.

Ravnateljica Gradske knjižnice i čitaonice Pula Nelu Načinović tom se prigodom osvrnula na rad Čitaonice te kazala kako se ove godine upisalo 937 novih članova, a u ovoj godini je posuđeno preko 48.000 novina i 3.654 društvenih igara. Prema riječima ravnateljice, Čitaonica je za svoje članove u ovoj godini organizirala brojna predavanja, glazbene večeri, promocije knjiga, kreativne radionice, izložbe i šahovske turnire.

Obilježavanju je prisustvovao i gradonačelnik Boris Miletić, koji je kazao kako je upravo Čitaonica primjer kako se može kvalitetno skrbiti za stanovnike treće životne dobi, brinuti se za njih i pružiti im kvalitetan sadržaj. Gradonačelnik im je ujedno zaželio sve najbolje povodom nadolazećih blagdana.

Prisutne je sa nekoliko pjesama razveselio zbor "Zlatne godine" kojim dirigira Silvija Plavšić te uručio čestitku pulskog gradonačelniku.