Notizie

27/12/2013

Ricevimento congiunto della Città di Pola e della Regione istriana in occasione delle festività di fine anno

Danas u galerijsko-izložbenom prostoru Sveta Srca održao tradicionalni prijem Grada Pule i Istarske županije povodom božićnih blagdana i Nove godine. Prisutne su pozdravili pulski gradonačelnik Boris Miletić, istarski župan Valter Flego te predsjednik Gradskog vijeća Robert Cvek i predsjednik Skupštine Istarske županije Valter Drandić.

Miletić je na početku svojeg obraćanja kazao kako je 2013. bila izuzetno teška godina te zahvalio svima na trudu i odricanju kako bi Grad išao naprijed. Miletić je posebno zahvalio svim građanima Pule na strpljenju i razumijevanju tijekom gradnje infrastrukture te izrazio uvjerenje da će Grad u 2014, zaživjeti uz nove investicije i stare građevine koje će se staviti u funkciju. Kao jedan od velikih projekata u 2014. istaknuo je gradnju nove pulske bolnice. Miletić je još jednom naglasaio kako je ponosan što je Pula multikulturalna i tolerantna sredina. "Budimo zajedno kako bi Istra zadržala svoj identitet", poručio je Miletić.

Svoje izlaganje je Flego započeo osvrtom na zahtjevnu 2013. godinu, koju je prije svega obilježio ulazak Hrvatske u Europsku uniju. Kazao je da je kao župan izrazito ponosan na jednoglasnu odluku županijske Skupštine kojom je usvojena "Deklaracija o regionalnom razvoju i jedinstvenosti Istre". Kao glavni cilj  u 2014. naveo je rast gospodarstva. Nadodao je kako javni sektor u sljedećoj godini čekaju realizacije velikih projekata, poput izgradnje četiri nove škole, bolnice, dovršetka Ipsilona, te naglasio kako će se u sljedećoj godinu u infrastrukturu uložiti više od 100 miliona kuna. Pozvao je sve da i u budućnosti naglašavamo našu "besedu" i naš regionalni identitet.

Za zabavni dio programa bila je zadužena etno skupina "Šćike".