Notizie

13/01/2014

Gli investimenti sul sapere sono i migliori

Gradonačelnik Pule Boris Miletić uz p.o. gradonačelnika pročelnicu Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elviru Krizmanić Marjanović danas je u Komunalnoj palači podijelio ugovore o stipendijama  pulskim studentima za  akademsku godinu 2013/2014. U ovoj akademskoj godini Grad Pula dodijelio je 219 stipendija i to 37 stipendija studentima prve godine studija i 182 stipendije višim godinama studija. Stipendiju su zaslužili studenti koji su temeljem kriterija ostvarili 16 i više bodova, a svaki bod nosi 21 kunu.

Čestitke mladim i nadobudnim studentima koji su temeljem uspjeha i rezultata, odnosno zahvaljujući izvrsnosti ostvarili pravo na stipendiju uputio je gradonačelnik Miletić. "Ulog u znanje najbolji je ulog i stoga mi je iznimno drago što smo uveli ovaj model koji dodatno potiče studente na uspjeh. Želim Vas sve najbolje i puno uspjeha u školovanju." kazao je gradonačelnik.

Osim po modelu izvrsnosti iz gradskog proračuna osigurana su sredstva i za stipendiranje studenata slabijeg imovinskog statusa. Ukupno u svrhu pomoći studentima u daljnjem školovanju putem stipendija grad je osigurao milijun i osamdeset tisuća kuna kuna proračunskog novca.