Notizie

31/01/2014

Pubblicata la gara d'appalto pubblica internazionale per la costruzione dell'ospedale di Pola

Klikom miša na Elektronskom glasniku javne nabave Republike Hrvatske i u europskom glasniku danas je u ravnateljstvu Opće bolnice Pula ministar zdravlja prof. dr. sc. Ranko Ostojić uz prisustvo istarskog župana Valtera Flege, pulskog gradonačelnika Borisa Miletića i ostalih sudionika aktivno uključenih u projekt izgradnje bolnice,  službeno otvorio međunarodni javni natječaj za izbor izvođača radova  za gradnju, dogradnju i rekonstrukciju  Opće bolnice Pula.  Na natječaju,  za projekt vrijedan 470 milijuna kuna bez PDV-a , koji je otvoren 60 dana izabrat će se najpovoljniji izvođač građevinskih radova u trajanju od 36 mjeseci od uvođenja izvođača u posao.  

" Ovo je jedan od većih građevinskih pothvata u ovom djelu srednje i istočne Europe. Bolnica će biti jedna moderna  medicinska ustanova 21. stoljeća i zasigurno najmodernija bolnica u Hrvatskoj"  istaknuo je Ostojić  objasnivši kako će pod jednim krovom biti osigurana vrhunska zdravstvena skrb.

Župan Valter Flego priznao je kako je danas iznimno sretan jer je otvaranje javnog natječaja značajno za sve građane ove Županije. "Zatvaramo jednu stranica i okrećemo dugo očekivana novu stranicu" kazao je Flego apelirajući na zdravstvene usluge najvišeg standarda koje će ubuduće biti dostupne. U cijelom procesu izgradnje i opremanja bolnice aktivno će sudjelovati uz  Županiju i ostali istarski gradovi te Vlada Republike Hrvatske, istaknuo je Flego te je iskoristio priliku da zahvali djelatnicima bolnice na svom predanom radu i brzi za pacijente koja će uskoro biti još kvalitetnija, jeftinija i znatno višeg standarda.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić naglasio je kako je danas veliki dan za Pulu. " Drago mi je što je konačno došao trenutak da s riječi krećemo na djela i što će građani dobiti vrhunsku zdravstvenu uslugu kakvu i zaslužuju " riječi su gradonačelnika Miletića. Dodao je kako se grad Pula maksimalno uključio u projekt i putem zemljišta te oslobađanjem od komunalne naknade, ali koraci su učinjeni, pojašnjava Miletić, zahvaljujući zajedničkom timu i trudu počevši od ministarstva do Županije i Grada.

Inače, Županija i svi gradovi u županiji preuzeli su financijsku obvezu od 25 posto ukupnog iznosa , odnosno 150 milijuna kuna dok je ostatak od 75 posto preuzela je država.