Notizie

06/02/2014

Oltre 170 espositori alla 21a Fiera di prodotti alimentari e bevande "Histria"

U Puli je danas započela 21. Izložba hrane i pića Histria koja će trajati do subote, 08. veljače 2014. Ovogodišnja 21. Histria okupit će 176 proizvođača hrane i pića iz svih dijelova Hrvatske, od čega će čak 53 izlagača predstavit 32 nova proizvoda kojima će na otvorenju biti dodijeljena posebna priznanja. Iz Istre dolaze 44 izlagača od kojih nove proizvode nudi njih devet. U sklopu Histrie održat će se i bogat edukativni program: predavanja, prezentacije i okrugli stolovi. Na izložbi sudjeluju razne tvrtke, obrti i poljoprivredna gospodarstva koja se bave proizvodnjom i prodajom hrane, alkoholnih i bezalkoholnih pića, ambalaže te tekstila za ugostiteljstvo. Predstavit će se i subjekti koji se bave turističkom djelatnošću, nosioci oznaka Eko-proizvod, Hrvatska kvaliteta, Izvorno hrvatsko i Otočni proizvod.

Predsjednica pulske Županijske gospodarske komore Jasna Jaklin Majetić zahvalila je svim izlagačima, pogotovo onim manjim na upornosti i podršci ovoj manifestaciji koju pružaju već dugi niz godina. Samoj izložbi cilj je uz podršku izlagača poticati kreativnost, inovativnost i visoku kvalitetu proizvoda.  Majetić je dodala kako je ovo još jedna odlična prilika za razmjenu iskustava i plasman proizvoda na tržište, odnosno njihovo predstavljanje kupcima.

Pozdrave prisutnima uputila je zamjenica gradonačelnika Pule Elena Puh Belci zahvalivši se Hrvatskoj Gospodarskoj komori - Županijskoj komori Pula na organizaciji ove Izložbe u sklopu koje građani mogu uživati osim u kupnji proizvoda i u raznim radionicama.

Istarski župan Valter Flego zahvalio svim proizvođačima što su svojim dolaskom u Istru oplemenili ovu Izložbu. Istaknuo je kako je vrijeme da damo najbolje od sebe kako bismo očuvali i zaštiti proizvode koji pripadaju našem teritoriju.

Posebnost ove izložbe su novi, inovativni proizvodi koji su ovom prilikom i posebno nagrađeni te su dodijeljena sveukupno 32 priznanja. 

Svi zainteresirani izložbu mogu posjetiti u petak od 10.00 do 19.00 i u subotu od 10.00 do 17.00 sati. Ulaz na manifestaciju  besplatan je sve posjetitelje.