Notizie

20/02/2014

Approvate le misure per incentivare lo sviluppo economico della Città di Pola

Pulski gradonačelnik Boris Miletić, na današnjoj je tiskovnoj konferenciji predstavio Odluku  o raspisivanju Javnog poziva za dodjelu potpora za razvoj poduzetništva Grada Pule u 2014. godini, "Potpore Pula 2014". Riječ je o deset mjera za poticanje razvoja gospodarstva na području Istarske županije, od kojih će Grad Pula u suradnji sa županijom provoditi njih šest. Miletić je istaknuo da su u proračunu osigurana sredstva od 1.000.000,00 kuna, koja su namijenjena za poticanje razvoja kroz potpore novoosnovanim tvrtkama, potpore poduzetnicima za financiranje pripreme i kandidiranja EU projekata, potpore za novo zapošljavanje i samozapošljavanje, sufinanciranje ulaganja u standarde kvalitete, subvencioniranje troškova polaganja stručnih i majstorskih ispita te mjere zadržavanja postojeće visine ili smanjenje visine komunalnog doprinosa i komunalne naknade u jedinicama lokalne samouprave.

Na današnjoj konferenciji o 24 donesena akta gradonačelnika Grada Pule za razdoblje od 06. do 19. veljače 2014. godine, predstavljena je i Odluka o osnivanju Povjerenstva za koordinaciju programa "Art zona Kandler". Zadaća povjerenstva bila bi revitalizacija Kandlerove ulice kroz koordinaciju programa i proces dugoročnog planiranja oživljavanja tog dijela grada tokom cijele godine. Glavni cilj je umrežavanje programa svih galerija i prostora za kulturne namjene uz usku suradnju s komercijalnim prostorima ugostiteljstva, turizma i trgovine. Kako bi opravdali ime "Art zona Kandler", Povjerenstvo će se baviti i valorizacijom pristiglih ponuda temeljem Javnih poziva pri dodjeli prostora u sklopu te ulice. Povjerenstvo čine predstavnici svih zainteresiranih subjekata, uključujući i predstavnike vlasnika stanova, njih čak 11, s predsjednicom Jasminom Ninom Kamber, pročelnicom UO za kulturu.

U proteklom razdoblju doneseno je i nekoliko akata koji su iz djelokruga Gradskog vijeća te će se o njima raspravljati i odlučivati na skorašnjoj sjednici.