Notizie

24/02/2014

Noti i risultati dell'audizione per il primo festival canoro dei bambini "Pola canta"

Nakon audicije održane u dvorani Društva Naša djeca odabrana su 34 polufinalista prvog pjevačkog festivala pod nazivom "Na putu do zvijezda - Pula pjeva". Prema bodovnoj listi od ukupno 106 kandidata u poluzavršnicu je ušao 21 osnovnoškolac i 14 srednjoškolaca. Ovim putem pozivaju se svi polufinalisti da u četvrtak, 27. veljače 2014. godine u 17.00 sati dođu na dogovor vezano za polufinale u OŠ "Kaštanjer".

Festival "Pula pjeva" pokrenut je s ciljem da se kod djece potakne kreativnost i umjetnički izričaj kako bi kod mladih povećali na samopouzdanje, samopoštovanje i afirmaciju u društvu. Dječji pjevački festival organiziran je od strane Studija glazbene kreativnosti "Čarobna frula" i pulskog društva Naša djeca, te pod pokroviteljstvom Grada Pule.

Članovi Stručnog žirija na dvodnevnim audicijama bili su Sofija Cingula, profesorica solo pjevanja; Emanuela Pinzan-Chivalaon, profesorica glazbene kulture; Gabrijela Galant  Jelenić, pjevačica i Franko Krajcar, pjevač. Stručni žiri ocjenjivao je kandidate na temelju tri kriterija: prema intonaciji, vokalnoj izvedbi i scenskom nastupu, te je na temelju tih kriterija ocijenio i opći dojam. Ocjenjivalo se ocjenama od 1 do 10 te je svaki kandidat mogao osvojiti maksimalno 40 bodova po članu što ukupno iznosi 160 bodova. Donja bodovna granica za prolazak u poluzavršnicu iznosila je 140 bodova. Žiri se zahvalio svim kandidatima na velikoj hrabrosti i sudjelovanju na audicijama.

Listu s rezultatima dvodnevnih audicija 1. dječjeg pjevačkog festivala "Pula pjeva" možete pogledati ovdje.