Notizie

26/02/2014

Via M. Flaccio sarà riaperta al traffico alla fine di marzo

Jučerašnja 7. sjednica Gradskog vijeća Grada Pule započela je, kao i uvijek, aktualnim satom nakon čega su vijećnici raspravljali o ukupno 13. točaka dnevnog reda. Aktualni sat otvorila je vijećnica Dijana Kukić Dasko (IDS-HNS-Zeleni) pitanjem o tijeku radova na izgradnji obalnog kolektora u dijelu Flaciusove ulice. Direktor Pula Herculanee Igor Stari kazao je kako radovi teku prema planiranoj dinamici te da se otvaranje ovog dijela za sav promet očekuje krajem mjeseca ožujka, dok se završetak izgradnje dionice obalnog kolektora unutar brodogradilišta Uljanik očekuje u lipnju ove godine.

Na vijećničko pitanje o stanju kupališta Valkane i Stoja gradonačelnik Boris Miletić odgovorio je kako navedena kupališta imaju iznimno velik razvojni potencijal te kako u vremenima krize javni sektor ne može sam sudjelovati u obnovi pa je intencija naći privatne investitore. "Želimo zadržati dostignuti visok društveni standard u našem gradu, a ova kupališta, s druge strane, mogu privući privatne investitore i siguran sam da će osvježeni detaljni plan uređenja tog područja, omogućiti privlačenje privatnog kapitala", kazao je Miletić napomenuvši kako će Grad pred početak ljetne sezone učiniti sve što može i donekle urediti kupališta.

Pročelnik UO za prostorno uređenje Giordano Škuflić u odgovoru na pitanje o procesu legalizacije u gradu Puli rekao je kako je odjel zaprimio ukupno 5688 zahtjeva od čega ih je 650 riješeno, dodavši da je pristigao velik broj nepotpunih zahtjeva, gotovo 2500 od ukupnog broja te je pozvao građane da upotpune svoje zahtjeve kako bi se sam postupak mogao ubrzati. Vijećnica Elena Gattoni-Stepanov (IDS-HNS-Zeleni) pohvalila je rad Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule te su je zanimali konkretni planovi koji se planiraju u ovoj godini provesti u cilju prevencije ovisnosti, posebice kod mlađe populacije. Zamjenica gradonačelnika, ujedno i predsjednica Vijeća za komunalnu prevenciju Grada Pule, Elena Puh Belci istaknula je preventivne programe poput dječjih predstava i programa koji će se provoditi po mjesnim odborima, a pozvala je i same vijećnike da svojim prijedlozima i sugestijama doprinesu radu Vijeća. Na tu temu pulski je gradonačelnik Boris Miletić dodao kako je nedavno održana koordinacija istarskih gradonačelnika s načelnikom PU Istarske na kojoj je izdvojeno da je među mlađom populacijom sve češća pojava ovisnosti o alkoholu i klađenju.

U odgovoru na pitanje o rješenju problema neispravnosti dimovoda gradonačelnik Miletić kazao je kako je za petak zakazan sastanak s građanima da bi se što prije pokušalo doći do rješenja i kako bi se građani mogli što prije slobodno prikopčati na prirodni plin.

Na jučerašnjoj sjednici vijećnici su donijeli nekoliko odluka među kojima i Zaključak o usvajanju Izvješća o stanju sustava zaštite i spašavanja na području Grada Pule u prethodnoj godini, izmjenu odluke o obračunu i naplati naknade za razvoj sustava javne odvodnje te prihvaćanju predstečajne nagodbe s tvrtkama Magma d.d. Zagreb i Institut IGH d.d. Zagreb.