Notizie

03/03/2014

Miletić incontra i ministri delle difesa della Croazia e della Serbia: Il nostro obiettivo è mettere in funzione le zone e le strutture militari inutilizzate

Pulski gradonačelnik Boris Miletić primio je danas u Komunalnoj palači ministra obrane RH Antu Kotromanovića i njegovog srpskog kolegu Nebojšu Rodića koji ovih dana borave u Istri.

Miletić je izrazio zadovoljstvo dolaskom dvaju ministara i njihovih delegacija upoznavši ih s bogatom poviješću najvećeg istarskog grada, posebno ističući kako je Pula oduvijek bila važno vojno-industrijsko središte, koje se danas nalazi pred svojevrsnim raskrižjem. "Velika vojna područja danas su neiskorištena i naša je intencija staviti te zone i vojne objekte u civilnu funkciju kako bi omogućili razvoj gospodarstva i otvorili nova radna mjesta", kazao je Miletić.

Punu podršku ovakvim planovima dao je i ministar obrane Kotromanović istaknuvši kako je na razini dviju država dogovorena predaja kompletne tehničko-projekte dokumentacije vojnih nekretnina na području cijele Republike Hrvatske, a koje su spadale pod nadležnost bivše JNA, čime će se olakšati postupak legalizacije i stvoriti temelj za buduće aktivnosti oko namjene tih građevina.

Ministar obrane Republike Srbije Nebojša Rodić pohvalio je dosadašnju razinu suradnje dvaju ministarstva dodavši kako će samo ove godine dvije države zajednički održati čak sedam vojnih vježbi. Srbijanski ministar obrane rođen je u Puli 1953. godine i u rodni se grad vratio nakon punih pedeset godina istaknuvši kako je presretan što je ponovno danas u Puli.