Notizie

06/03/2014

I "Doggy box" nei parchi polesi

Ovih je dana djelatnost Hortikulture pulske Herculaneee započela s ponovnim postavljanjem košarica za pseći izmet, takozvanih "doggy boxeva" u najposjećenijim pulskim parkovima. Postavit će se ukupno 13 košarica koje će naći svoje mjesto u Mornaričkom parku, Parku Franje Josipa, Titovom parku, Parku grada Graza i parku Valerija. Upravo je u tim parkovima primijećen veći broj ljubimaca za kojima vlasnici nerado skupljaju izmet. Postavljanjem košarica podići će se kvaliteta korištenja gradskih parkova i omogućiti bezbrižnije uživanje građana u zelenilu.

Za sada je Grad Pula nabavio ukupno 13 košarica, po pojedinačnoj cijeni košarice u iznosu 1.554,30 kuna. Opremu za košarice čine i potrošne vrećice za izmet, nabava kojih također predstavlja redovan trošak, a nadamo da će se košarice često i ispravno koristiti te da će se, temeljem pozitivnih iskustava, u narednom periodu košarice postaviti i u ostale gradske parkove.

Košarica za pseći izmet "FIDO" 25 proizvedena je od otporne plastike, s robusnim poklopcem koji se sam zatvara. Opremljena je plastičnom posudom koja se vadi i ima ručku od nehrđajućeg čelika, te univerzalnu bravu. Unutrašnju posudu moguće je lako isprazniti, čistiti i dezinficirati.

Korištenje košarica vrlo je higijenski i jednostavno. Zelene su boje, označene slikom kućnih ljubimaca, a vrećice za izmet smještene su u spremniku koji se nalazi bočno na košarici. Obzirom da su vrećice u rolama, dovoljno je izvući početak vrećice iz spremnika, otrgnuti na perforiranom dijelu vrećicu jednu od druge, pokupiti izmet i vrećicu ubaciti u košaricu. Potrebno je pripaziti da se ne izvlači nepotrebno veći broj vrećica, jer se na taj način stvara otpad i nastaju veći troškovi.