Notizie

13/03/2014

Iniziata la consegna del "Bilancio in breve" ai cittadini

U cilju informiranja javnosti, promoviranja dijaloga i poticanja građana na uključenost u rad gradske uprave, Grad Pula je tokom ovog tjedna započeo s podjelom brošure "Proračun u malom 2014" na kućne adrese građana. Proračun u malom sažetak je proračuna Grada Pule s najvažnijim smjernicama razvoja grada u kojem su detaljnije pojašnjeni programi te navedene najvažnije mjere i potpore za poticanje razvoja gospodarstva.

Jednostavnim i sažetim pregledom gradskog proračuna građani na jednom mjestu mogu dobiti transparentnu i potpunu informaciju o tome gdje se i kako se troši gradski novac u pulskoj gradskoj upravi koja je, po posljednjim informacijama Ministarstva financija, jedna od najštedljivijih uprava u Hrvatskoj.

Proračun Grada Pule za 2014. iznosi 365.890.023,00 kuna. Više od trećine proračunskih sredstava raspoređeno je na društvene djelatnosti, odnosno za subvencioniranje predškolskog odgoja, sporta, kulture i za programe socijalne skrbi putem kojih Grad brine za najpotrebitije. Uz to, Grad sa 7,9 miliona kuna subvencionira javni gradski prijevoz. Značajna sredstva usmjerena su na ulaganje u kapitalne projekte poput izgradnje sustava odvodnje i pročišćavanja odtpadnih voda, plinofikacije, izgradnje suvremenog Centra za gospodarenje otpadom, obnovu starogradske jezgre te uređenja cesta i javnih površina. Od važnijih projekta u ovom segmentu izdvajaju se još planirano uređenje Trga kralja Tomislava i početak izgradnje sportsko-rekreacijske zone na Valdebeku te pripremne radnje za gradnju gradskog bazena. U brošuri se mogu naći informacije o projektima dijelom financiranih iz europskih fondova, a ključnih za daljnji razvoj Grada. "Proračun u malom" tiskan je u ­23.000 primjeraka.