Notizie

18/03/2014

The Guardian: La Croazia desidera diventare la Mecca dei festival per i britannici

Poznati britanski dnevni list The Guardian objavio je još jedan članak o hrvatskim festivalima privlačnima za mlade Britance, s posebnim naglaskom na festivale elektronske glazbe u Puli i Istri. Hrvatska ljetna festivalska scena buknula je u zadnjih nekoliko godina, pisao je The Guardianjoš u svibnju 2013, objašnjavajući zašto su Britanci "poludjeli za Balkanom": zajamčeno sunce, opuštene gomile, izvrsni DJ-i, tulumi na brodu i jeftino piće, a ne prođe skoro nijedan ljetni vikend, a da negdje na obali nema festivala.

"U želji da postane nova vodeća festivalska destinacija za britanske turiste, Hrvatska se ove godine može podičiti programima za ljubitelje svih žanrova glazbe (pod uvjetom da vole plesnu glazbu)", stoji u članku autora Lanrea Bakarea.

The Guardian tako piše kako jedan od najpoznatijih festivala, pulski Outlook koji će se održati od 3. do 7. rujna na području pulske tvrđave Punta Christo, ove godine nudi spoj rap glazbe 90-ih i R&B-a, uz izvođače poput Lauryn Hill i Busta Rhymesa, s  vintage reggaeom  Barringtona Levyja i Horacea Andyja, koji je surađivao i s Massive Attack.

Članak spominje i Dimensions festival, koji ove godine u Pulu od 27. do 31. kolovoza donosi vrh underground scene, uključujući i Underground Resistance iz Detroita, Thea Parrisha i Jona Hopkinsa.

Rovinjski Unknown festival, piše the Guardian, zadovoljit će ljubitelje indie glazbe uz nastupe Chvrches, Wild Beasts i Jungle, koji predvode petodnevnu zabavu od 8. do 12. rujna.

Garden Festival u Tisnom donosi eklektičnu i raznovrsnu postavu uz house zvijezde poput Levona Vincenta i Craiga Richardsa koji nastupaju uz disco izvođače poput Soul Clapa i Wolf + Lamb od 2. do 9. srpnja u Tisnom.