Notizie

20/03/2014

Il sindaco della Città di Pola ha annunciato l"™imminente apertura della via M. Flaccio

Na tradicionalnom druženju s predstavnicima medija, "Caffe sa sindacom", pulski je gradonačelnik Boris Miletić izvijestio o svim projektima koju su u proteklom razdoblju započeli i okončani u Puli te o onim najaktualnijim projektima koji se trenutno u Puli provode.

Miletić je podsjetio kako s današnjim danom ističe rok za podnošenje prijedloga za uređenje kružnog toka u Šijani, dodavši kako je pristiglo 30ak prijedloga. "Iznimno nam je bilo bitno čuti mišljenje svih naših sugrađana kako bi dobili što kvalitetnije ideje. Otvorili smo sve kanale komunikacije među kojima i e-konzultacije, a u narednom periodu potrebno je oformiti povjerenstvo koje će sve pristigle prijedloge razmotriti i na temelju čega ćemo ići u izradu idejnog rješenja uređenja kružnog toka", kazao je Miletić.

Među važnijim kapitalnim projektima koji su nedavno pokrenuti, Miletić je istaknuo i početak izgradnje pulske opće bolnice, podsjetivši kako je pokrenut međunarodni javni natječaj za njezinu izgradnju te kako će isti biti jedan od većih građevinskih zahvata u ovom dijelu srednje i istočne Europe. Govoreći pak o gospodarskom stanju u zemlji, Miletić je kazao kako su upravo s ciljem poticanja razvoja gospodarstva na području Istarske županije donesene aktivne mjere pod nazivom "Potpore Pula 2014" za što je u Proračunu osiguran iznos od milijun kuna.

"U Puli se u ovom trenutku odvija nekoliko ključnih projekata čiji će se konačni pozitivni efekti ubrzo uočiti. Radovi u Flaciusovoj ulici na izgradnji obalnog kolektora stigli su do samoga kraja i otvaranje za promet očekujemo već početkom travnja. Držim kako će puni profil jednosmjerne rive uvelike olakšati prometovanje, a stvorit će se i temeljni preduvjeti za "vraćanje" Pule i njezinih građana moru", istaknuo je pulski gradonačelnik.

Osim radova u Flaciusovoj, intenzivno se provodi plinofikacija i rekonstrukcija vodovodne mreže u Radićevoj ulici koju zajednički provode Plinara i Vodovod Pula. Rekonstrukciji vodovodne mreže pristupilo se zbog učestalih puknuća na postojećem 40 godina starom i dotrajalom cjevovodu, a rekonstrukcija obuhvaća 680 metara magistralnog cjevovoda i 120 metara okolne priključne vodovodne mreže te se okončanje radova očekuje krajem travnja ove godine.

Miletić je spomenuo i projekt obnove gradskih pročelja Dolcevita istaknuvši kako je od početka projekta do sada obnovljeno ukupno sedam pročelja, a na dosad tri raspisana natječaja prijavljena su ukupno 64 objekta. Osim toga, pulski je gradonačelnik spomenuo i nedavno postavljanje 13 "doggy boxeva" čime se želi podići kvaliteta korištenja gradskih parkova i omogućiti bezbrižnije uživanje građana u zelenilu.

Na kraju druženja, Miletić je istaknuo i kako je britanski dnevni list The Guardian objavio još jedan članak o hrvatskim festivalima privlačnima za mlade Britance, s posebnim naglaskom na festivale elektronske glazbe u Puli i Istri te zaključio kako je to još jedno u nizu dobrih međunarodnih promocija za naš grad.