Notizie

02/04/2014

Il lancio dei palloncini blu per ricordare la Giornata mondiale della consapevolezza sull'autismo

Prigodnim mimohodom od Tržnice do Foruma te simboličnim puštanjem plavih balona danas je u Puli obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu. Djeca i roditelji iz Udruge za autizam Istra  s djecom iz Dječjih Vrtića Pula i Osnovne škole Monte Zaro recitirali su pjesmu D. Lendića: "Živimo zajedno ali s razlikama".

Osim što Grad Pula, kako je rekla zamjenica gradonačelnika Elena Puh Belci, aktivno sudjeluje i surađuje s Udrugom, u dječjem vrtiću oformljena je i posebna grupa imena "Kapljice", za djecu s autizmom.

Ravnateljica DV Pula Mariza Kovačević nadodala je kako je četvoro djece s autizmom uključeno u redovan program uz pratnju osobnih asistenata, a za troje je oformljena posebna grupa. Također je naglasila suradnju s brojnim institucijama i stručnjacima kako bi se djeca što lakše uključila u svakodnevne aktivnosti te kako bi se kroz edukaciju podigla svijest o autizmu.

Prema riječima predsjednice Udruge za autizam Istra Evguenie Tranfić ovogodišnji moto glasi "Autizam i rad mogu zajedno!".