Notizie

04/04/2014

Festival Visualia - Pola in una luce diversa




Danas je u Hotelu Park Plaza Histria najavljen Festival Visualia u sklopu kojeg će se po prvi put prestaviti projekt svijetlećih dizalica u sklopu Festivala Visualia.


Festival Visualia 2014 je festival audio-vizualne umjetnosti kojem je glavni cilj modernizacija postojećih i približavanje novih tehnologija građanima na vrlo atraktivan način. Drugo  izdanje ovog festivala pored Svjetlećih divova, ponudit će svjetlosnu izložbu, 3D video mapping na povijesnim građevinama u gradu, 2 light performansa (svjetlosne predstave), te svjetlosne instalacije.

Gradonačelnik Boris Miletić  pozdravio je manifestaciju riječima kako su za ostvarenje ovog projekta , ali i samog Festivala potrebni kreativnost i zajedništvo. Kreativnost zbog novih sadržaja koji će postati razlog dolaska mnogih turista u Pulu, a zajedništvo zbog zajedničkog angažmana dizajnera, struke, sponzora, organizatora i gospodarstva na realizaciji ovog projekta u teškim financijskim uvjetima.

Na konferenciji za novinare pored gradonačelnika Borisa Miletića govorili su i Sanja Cinkopan direktorica TZ-a Pula, Marko Bolković  iz Udruge Sonitus,  Dean Skira autor  projekta  svjetlećih dizalica, Hrvoje Markulinčić predstavnik Uljanika  i Reli Slonim izvršni direktor Arenaturista.

Zaključak svih sudionika ove današnje konferencije za novinare je da će Pula ovim Festivalom i trajnim osvjetljavanjem dizalica dobit novi imidž u turističkom svijetu, te dobiti novu vrijednost i novi razlog za dolazak mnogobrojnih turista