Notizie

07/04/2014

Via Flaccio ufficialmente aperta al traffico

Povodom službenog puštanja u promet punog profila Flaciusove ulice pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je građanima Pule na strpljenu prilikom izvođenja zahtjevnih infrastrukturnih radova.

"Ovo je veliki korak za Grad Pulu, kompleksna dionica privedena je kraju, preostaje nam dovršetak radova unutar zidina Uljanika, koji će biti gotovi do ljeta. Nakon spajanja na pročistač na Valkanama Pula će biti u mogućnosti zauvijek riješiti pitanje onečišćenja pulskog zaljeva od svih fekalnih voda te konačno ostvariti cilj, a to je povratak Pule moru", rekao je Miletć- "Zbog pronađenih arheoloških nalaza radovi su trajali nešto duže od predviđenog,", kazao je Miletić, iskoristivši priliku kako bi  zahvalio svim sudionicima koji su pomogli da projekt uspješno privede kraju. "Zajedničkim snagama udarili smo čvrste temelje bolje budućnosti našega grada", zaključio je Miletić.

Igor Stari, direktor Herculanee, službenog investitora projekta, kazao je kako se radovi odvijaju u sklopu projekta Jadran 2. Na dosadašnje radove potrošeno je ukupno oko 55 milijuna kuna bez PDV-a, a sami radovi završeni su unutar rokova. "Kičma kanalizacijskog sustava je napravljena, dok se gradnja uređaja očekuje 2017.", rekao je Stari i dodao da ovo ipak nije kraj. "Uskoro slijedi vrlo važan dio posla, a to je izgradnja uređaja za pročišćavanje na Valkanama, za koji se ovih dana objavljuje natječaj za odabir konzultanta, a za ovu investiciju, Pula će  poput drugih gradova aplicirati prema fondovima EU". 

Pročelnik Upravnog odjela za komunalni sustav i imovinu Grada Pule Damir Prhat kazao je kako se otvaranjem ove dionice znatno rasteretio promet te dodao kako vjeruje  da su i sugrađani odahnuli, jer je ovo bila najkritičnija točka prometa grada.