Notizie

10/04/2014

Il canale Dolinka - Pragrande sarà in funzione fino la fine di quest"™anno

Generalni direktor Hrvatskih voda Ivica Plišić i pulski gradonačelnik Boris Miletić zajedno sa istarskim županom Valterom Flegom posjetili su danas gradilište budućeg kolektora površinskih voda područja Pragrande - Dolinka čijom će se realizacijom povećati efikasnost odvodnje za vrijeme intenzivnih padalina i plavljenja užeg centra grada.

Plišić je ovom prigodom izjavio kako je zadovoljan dosadašnjom dinamikom radova napomenuvši kako je riječ o jednom od većih projekata koje Hrvatske vode trenutno rade u Istri. "Ovo je projekt vrijedan gotovo 40 milijuna kuna i zadovoljni smo stanjem odvijanja samih radova. Ovo je druga godina da se kanal gradi i gradit će se dijelom i iduće godine, no kanal će već krajem ove godine biti u funkciji, a njegova je funkcija odvodnja oborinskih voda s ovog područja", kazao je Plišić.

Dosadašnjom suradnjom s Hrvatskim vodama zadovoljan je i pulski gradonačelnik koji je ustanovio kako će se po okončanju radova rasteretiti i kanal Pragrande, ali i ovog cijelog područja koje ima problem s plavljenjem za vrijeme prekomjernih padalina. "Uvjeren sam da ćemo upravo izgradnjom ovog kanala te probleme umanjiti i da ćemo umanjiti pritisak na centar grada Pule te da je ovo kvalitetno dugogodišnje rješenje", kazao je Miletić.

Istarski župan Valter Flego zahvalio je Hrvatskim vodama na dosadašnjoj suradnji te je kazao kako se u narednih nekoliko godina u Istri očekuje nekoliko značajnih kapitalnih projekata poput ovog, a koji će u konačnici građanima donijeti bolju kvalitetu života.

Inače, ovim kanalom, dugim 2,5 kilometara, spojit će se južna i sjeverna strana kanala Dolinka, a konačni efekt ovih zahvata trebao bi se iskazati kao sigurna evakuacija velikih voda iz dolina Pragrande i Dolinka te rasterećenje kanala Pragrande, čime bi se osigurala veća zaštita navedenih lokacija i samog centra Pule.