Notizie

22/04/2014

Domenica l'intervento di pulizia di Bosco Rizzi avvicinerà la Casa "Vila Maria" alla città

Na današnjoj je konferenciji za novinare najavljena tradicionalna akcija čišćenja šumice Boškarica, koja će se održati u nedjelju 27. travnja 2014. godine s početkom u 9.00 sati. Tom su prilikom predstavljene i ostale proljetne aktivnosti Doma za psihičke oboljele starije osobe "Vila Maria".

Pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović osvrnula se i na projekt "Školarci slikom do Vile Marije" u kojem od 2012. godine sudjeluju gotovo sve pulske osnovne i srednje škole. "Projekt se održava dva puta godišnje i to 10. listopada povodom Svjetskog dana mentalnog zdravlja i 15. svibnja povodom Međunarodnog dana obitelji" kazala je Krizmanić Marjanović te nadodala kako je Grad Pula prepoznao važnost ovog projekta koji kroz zajedničko druženje i aktivno uključenje mladih rezultira smanjenjem predrasuda i razvijanju socijalne osjetljivosti prema osobama s posebnim potrebama.

Ravnateljica Doma za psihički bolesne odrasle osobe "Vila Maria" Vesna Sperath predstavila je raznovrsne proljetne aktivnosti od koji izdvajamo regionalni nogometni turnir koji će se održati već ovog četvrtka te radionicu oslikavanja drvene štalice i sadnje povrća s pred školarcima DV Oblutak. Spomenula je film "Boškarica", rađen u suradnji s Pulskom filmskom tvornicom, a radi se o tri protagonista koji kroz film pričaju svoju priču o psihološkim bolestima i destigmatizaciji. Iznimno je ponosna na radnu akciju čišćenja šumice koje ima za cilj približavanje Vile Marije gradu.

"Na tragu potpisanoj povelji prijateljstva iz 2013. s Domom Vila Maria u čišćenju će sudjelovati 15 udruga iz Pule sa oko 130 branitelja, članovi MORH-a, Javne vatrogasne postrojbe Pula i Dobrovoljnog vatrogasnog društva" kazao je predsjednik Koordinacije udruge branitelja Vinko Knez. Zahvalio se Gradu Puli na potpori i alatu prijeko potrebnom prilikom čišćenja te Herculanei d.o.o. i Hrvatskim šumama na suradnji. Uz gore navedeni cilj Knez je izdvojio još jedan a to je da je potrebno skinuti stigmu sa branitelja.