Notizie

29/04/2014

Presentato il programma per la Festa internazionale del lavoro e della Giornata della città di Pola

Program već tradicionalne proslave Praznika rada, koja se održava u Šijanskoj šumi, na današnjoj konferenciji za medije prisutnima je prezentirao predstavnik agencije Avenue Vlado Orlić, u društvu zamjenika gradonačelnika Fabriza Radina i drugih okupljenih. Program započinje u 10.30 i traje do 20.00 sati. Centralni dio programa kreće u 12.00 sati nastupima pulskih mažoretkinja i Puhačkog orkestra grada Pule, a u 12,30 se očekuje kraj biciklijade, nakon čega će okupljenim građanima biti podijeljeno 2500 besplatnih porcija fažola. U popodnevnim satima slijede turnir u nogometu i glazbeno scenski program "Pula pleše". Autobusi Pulaprometa besplatno će  voziti do nekoliko punktova blizu Šijanske šume od kojih će do centralne poljane voziti vlakić.

Također, ovogodišnji Festival Visualia započinje 02. svibnja izložbom u galeriji "Sveta Srca", kazala je direktorica Turističke zajednice Grad Pule Sanja Cinkopan Korotaj, a završava  03. Svibnja, kada će zasjati "Svjetleći divovi". Zbog nepredvidivog proljetnog vremena direktorica je zamolila građane Pule da prate medije kako bi na vrijeme saznali promjene u programu, ukoliko dođe do njih.

Na sam Dan Grada, 05. svibnja u Istarskom narodnom kazalištu organizira se koncert koji je zamišljen kao poklon svim građanima grada Pule koji započinje u 20.30 sati. "Riječ je o koncertu naziva "La piova" povodom 20 godina glazbenog djelovanja Livija Morosina uz kojega će kao gosti večeri nastupiti i Rade Šerbeđija, Ščike, In vino veritas, Anelidi, Alen Vitasović i brojni drugi" kazao je promotor koncerta Danijel Sponza. Naglasio je i da je započela podjela besplatnih karata za koncert te da svi zainteresirani građani svoje karte mogu preuzeti na blagajni INK.

Cjelokupni program obilježavanja Dana Grada Pule možete pogledati ovdje.