Notizie

30/04/2014

Gli alunni da Padova e Treviso a Pola

Zamjenik pulskog gradonačelnika Fabrizio Radin ovog je tjedna  u prostorijama Komunalne palače primio oko šezdesetak djece, učenika iz Državne Osnovne škole iz Camposampiero Borgoricco, pokrajina Padova, i iz Kanozijanskog insituta "Madonna del Grappa" iz Trevisa koji su u posjeti Osnovnoj školi "Giuseppina Martinuzzi" Pula i Srednjoj talijanskoj školi "Dante Alighieri" Pula.

Nakon riječi dobrodošlice Radin je učenicima pojasnio svoju funkciju i naglasio kako Pula ima dva zamjenika gradonačelnika od koji jedan predstavlja upravo talijansku manjinu. Zatim ih je ukratko upoznao sa poviješću grada od koje je izdvojio Arenu kao spomenik koji moraju obavezno posjetiti te je nadao kako je Pula ne samo turistički, već i gospodarski grad. Nakon prigodnih riječi zamjenika gradonačelnika prisutnima se obratila i ravnateljica OŠ "Giuseppine Martinuzzi" Susanna Cerlon.

Ovakvim vidom posjeta i kroz programe razmjene učenika želi se oplemeniti obrazovanje, educirati učenike socijalizaciji, te potaknuti doticaj s drugima a ponajviše  sklopiti prijateljstva s vršnjacima koji pripadaju različitim sredinama, ali opet i sličnim u nekim pogledima.