Notizie

02/05/2014

Celebrata la Festa internazionale del lavoro

Polaganjem vijenaca na spomen ploču palim radnicima 1920. godine na Portarati, budnicama na Stoji, Verudi, Vidikovcu, Koparskoj ulici, Trgu na mostu te tradicionalnom proslavom u Šijanskoj šumi danas je u Puli obilježen Međunarodni praznik rada, 1. svibnja.

Okupljanje građana u Šijanskoj šumi počelo je već u jutarnjim satima, i oko podneva centralna poljana je već bila krcata. I stari i mladi pohrlili su neradni dan provesti u prirodi, na otvorenom, a Grad Pula se pobrinuo da ne nedostaje sadržaja pa su mnogi uživali u zabavnom programu i nezaobilaznim porcijama graha. Više od dvije tisuća porcija planule su u trenu, a građanima su ih već tradicionalno dijelili gradonačelnik Boris Miletić te gradski pročelnici i dužnosnici.

Organizirana je i 44. pulska biciklijada u organizaciji Svere čiji je cilj bio u Šijanskoj šumi. Krenulo se s Portarate pa preko Premanturske ulice do Pomera, Medulina, Ližnjana, Škatari, Šikića pa do Šijanske šume. Kao i dosad, biciklijada nije imala natjecateljski karakter, ali je imala nagradnu igru. Svaki je sudionik dobio kupon i najsretniji od njih je na dar dobio vrijedan dar koji mu je osigurao Grad Pula - bicikl vrijedan tri tisuće kuna. Ove godine najsretniji je bio Željko Iković. Prije izvlačenja dobinika, gradonačelnik Miletić je okupljenim građanima poželio sretan praznik rada te izrazio zadovoljstvo što se, usprkos skromnim sredstvima, proslava 1. maja vratila u Šijansku šumu i kojoj se odazvao velik broj građana.