Notizie

02/05/2014

Aperta l'art zona Kandler

Večeras je na brojnim lokacijama diljem grada, od Galerije Poola, Motike, pa sve do galerijsko-muzejskog prostora "Sveta Srca" otvoren projekt "Art zona Kandler" koji za cilj ima udahnuti umjetničku dušu i proširiti kulturnu ponudu Pule. Uz spomenute lokacije prigodno je otvoren i novi "Artstudio Gallery" u ulici Porta Stovagnage 5.



Građane je najviše privukla najnovija međunarodna izložba festivala Visualia, nazvana "instalacije svijetla". Pred oko dvjestotinjak okupljenih građana ravnatelj arheološkog muzeja Darko Komšo zahvalio se TZ-u Pule i Gradu Puli na potpori festivalu izrazivši nadu kako će ovaj drugi po redu festival Visualia biti još bogatiji i zanimljiviji od vrlo uspješnog prethodnika. Nakon uvodna govora građani su imali priliku vidjeti mali performans kugle, francuskih kreatora izložbe koji je zaslužio svaki pljesak koji je uslijedio. Gradonačelnik Boris Miletić pridružio se lijepim željama i zahvalama okupljenima na njihovom prisustvu ustvrdivši kako je i sam oduševljen cjelokupnim festivalom koji je u kratkome roku već dosegao status jednog od simbola grada.



Najvažniji dio festivala Visualia zbog najavljena lošeg vremena za subotu navečer, održati će se u sigurnijem terminu u nedjelju, na više lokacija u samom središtu grada.