Notizie

05/05/2014

Celebrata la Giornata della Città di Pola - Giorno della liberazione

Povodom Dana Grada danas je u Istarskom narodnom kazalištu - Gradskom kazalištu Pula održana središnja proslava prilikom koje su dodijeljena javna priznanja Grada Pule. Gradonačelnik Boris Miletić poželio je gostima dobrodošlicu te je kazao kako je tritisućljetna povijest Pule obilježena mnogim značajnim događajima, a jedan od najvažnijih je upravo današnji dan - Dan oslobođenja. "Prilika je to da, tradicionalno, odamo počast svima koji su svojim djelovanjem zadužili ovaj grad, ali i da zahvalimo onima koji to čine i danas." istaknuo je Miletić. Uz gradonačelnika Pule, predsjednika gradskog vijeća Roberta Cveka i ministar turizma RH Darko Lorencin koji je kazao kako je Pula jučerašnjim Festivalom Visualia dobila novu dimenziju ostvarajući svoj ogromni potencijal kojeg posjeduje. Ustvrdio je i kako je demokracija zaživjela u Puli, upravo na primjeru odlučivanja o budućem izgledu Rive, ali i u projektu Muzil istaknuvši sve pozitivne efekte koji će on imati za lokalno stanovništvo.


Gradonačelnik Miletić uručio je posebna priznanja Gradonačelnika, a dobitnici su postali: Neta Žiković, Josip Orbanić, Mladen Karavanić, ansambl predstave "Škrtac" i tvrtka "Info-bip".

Predsjednik gradskog vijeća Robert Cvek uručio je zatim preostale nagrade Grada. Tako su počasnim građanima Pule postali dr. Adriano Cestrone te Nikolaj Viktorov, obojica nagrađena za humanost i osobni doprinos opremanju Opće bolnice., Grbom Grada Pule nagrađeni su popularni izvođači "2Cellos", povelju grada Pule dobila  je tvrtka za proizvodnju specijalnih cemenata CALUCEM d.o.o. za značajan doprinos razvoju gospodarstva i ugleda grada Pule, a nagradu Grada Pule dobio je  prof.dr.sc Vinko Jurcan za iznimna postignuća u razvoju i unaprjeđenju obrazovanja i znanosti kojima je dao značajan doprinos razvitku i ugledu grada Pule.