Notizie

13/05/2014

Il laboratorio "Il cibo è un mondo colorito"¦mangiami!" alla scuola dell"™infanzia "Rin Tin Tin"

Povodom obilježavanja međunarodnog Dana Obitelji Dječji vrtić - Scuola dell`infanzia "Rin Tin Tin" Pula - Pola, koji je cijelu 2014. godinu posvetio upravo obitelji, danas je u svojim prostorijama organizirao radionicu za djecu na temu "Hrana je šareni svijet"¦pojedi me!".  Djeca iz skupina Titti, Topo Gigio i Bassotti uživala su u pripremi šarenih delicija, ponešto naučila o zdravoj prehrani i maslinovom ulju kojeg su ovom prigodom i kušali.  Uz demonstraciju i stručnu pomoć Lady Pepper, skuhali su i zdrava jela.

Svoju podršku radionici dala je i pročelnica UO za društvene djelatnosti Elvira Krizmanić Marjanović koja je ovom prilikom kazala kako je bitno da djeca od malih nogu nauče kako se hraniti te njegovati objedovanje sa svojom obitelji za stolom. "Grad u cijelosti podržava ovakve radionice" nadodala je Krizmanić Marjanović.

Uoči Dana Obitelji vrtić je organizirao i okrugli stol i radionicu namijenjenu roditeljima pod nazivom "Što znači hraniti se zdravo?" i "Važnost objedovanja za stolom - kuhinja kao mjesto okupljanja u obitelji" na kojima se govorilo o važnosti prehrane u obiteljskom okruženju i vrijednosti koje okupljanje oko stola pruža u razvoju odnosa, povjerenja i komunikacije.