Notizie

15/05/2014

Pola per cinque giorni si trasforma in città della danza

Danas je na konferenciji za novinare u Komunalnoj palači Grada Pule predstavljeno 12. po redu "Svjetsko prvenstvo u sportsko modernim plesovima".

"Pula po drugi put ima čast biti domaćinom ove manifestacije i od 21. svibnja postati epicentar plesnih vibracija, mjesto susreta preko 2000 plesača, koreografa i prijatelja plesa iz više od 30 zemalja svijeta. Drago mi je da su njenu važnost prepoznali Grad Pula kao i Turistička zajednica Grada Pule, koji su svoj doprinos dali kroz pokroviteljstvo", istaknula je pročelnica upravnog odjela za kulturu Grada Pule Jasmina Nina Kamber.

O programu i popratnim sadržajima u ime organizatora govorili su Tatjana Samuel Ban te Alen Vozila. "U Domu sportova Mate Parlov u Puli u razdoblju od 21. do 25. svibnja na tri pozornice odvijat će se bogati program te će kroz natjecanja i radionice biti prikazana sva ljepota plesne umjetnosti. U Puli će se kroz pet dana predstaviti najbolji mladi plesači, treneri, koreografi, jedinstvene koreografije i izvedbe, a sve pod budnim okom sudaca", kazala je Samuel Ban.

Vozila se osvrnuo na svečano otvorenje manifestacije koje će se održati 21. svibnja ispred Arene. "Svečana povorka kreće od Arene, nastavlja svoj mimohod kroz grad uz pratnju mažoretkinja, pa sve do Foruma gdje će se održati bogati plesni program uz nastupe Art Dance Studia, KUD-a Vodnjan i harmonikaša iz OKUDA Istra. Također će se predati simboličan pehar predstavnicima talijanskog grada koji će dogodine biti domaćin ove manifestacije".

Natjecanja na tri pozornice započinjati će svakoga dana, počevši od 22. svibnja, već od 9 sati ujutro i trajati će sve do 21 sat, nakon čega se bogati zabavni program nastavlja u disco clubu hotela Pula izborom za miss prvenstva i hostesa, modnim revijama i drugim popratnim događajima.

Zahvalivši se organizatorima direktorica Turističke zajednice grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj još jednom je istaknula kako je ova manifestacija od velikog značaja za grad Pulu.

Pročelnica Jasmina Nina Kamber pozvala je sve zaljubljenike u ples i prijatelje plesa da budu dijelom ovog plesnog spektakla i nikako ne propuste pet zanimljivih i uzbudljivih dana koje će Pulu, Istru i Hrvatsku svrstati na kartu najvažnijih svjetskih plesnih natjecanja.

Cijena ulaznica je 35.00kn po danu ili jedinstvena cijena ulaznica 100.00 kn za sva natjecanja. Ulaz na after party  disco cluba hotela Pula je slobodan.