Notizie

19/05/2014

Inizia la consegna dell"™opuscolo informativo "Progetti realizzati nel 2013"

Ovog je tjedna započela već tradicionalna isporuka brošura "Realizirani projekti 2013." građanima Pule. Ovom brošurom sakupili su se na jednome mjestu svi značajni projekti Grada Pule koji su obilježili proteklu godinu, učinivši život u gradu ljepšim i ugodnijim.


Među najvećim ostvarenim projektima najviše se ističe završetak gradnje rotora u Šijani kojime je Pula konačno dobila dostojnu ulaznu prometnicu, kao i puštanje u promet pulske Rive, koji će značajno doprinijeti rasterećenju i ubrzavanju prometovanja gradom u ljetnim mjesecima. Kao važan preduvjet za budući razvoj Pule, projekt nastavka rekonstrukcije 100 godine stare gradske infrastrukture ostvario je svoja očekivanja, a protekle se godine posvetila i posebna pažnja socijalno ugroženim građanima koji su kroz projekt otvaranja pučke kuhinje dobili svoje mjesto i topli obrok čime je osigurana odlična suradnja Grada Pule i Gradske organizacije Crvenog križa. Nastavljena su i intezivna ulaganja u uređenje grada i gradskih parkova, a uručeni su i prvi ključevi stanarima u projektu izgradnje POS stanova. Mnogobrojni festival, od Outlooka i Dimensionsa do Pula Film Festivala i Visualia Festivala omogućili su gradu rekordne posjete i noćenja turista, čime su svakako doprinijela i nova "hotspot" mjesta za besplatni internet u gradu.

Grad Pula proteklu je godinu primio i mnogobrojne nagrade i priznanja, među kojima i nagradu u radu projekta "ePula servis za građane" koji je na razini regionalne konkurencije, ocijenjen kao iznimno dobrim primjerom grada za naprednu informatičku komunikaciju s građanima. Ulaskom u EU Grad Pula također je započeo niz europskih projekata, poput EU projekta Adrifort koji za cilj ima valorizaciju prirodnog okoliša i utvrda na prostoru Štinjanskog poluotoka, ali i ostalih projekata (MoveSmart, Youth Adrinet).