Notizie

22/05/2014

I migliori giovani danzatori del mondo a Pola

U organizaciji pulskog KUD-a TASA, odnosno plesnog studija Art Dance, a uz pokroviteljstvo Grada Pule i TZ-a Grada Pule, jučer je na Forumu svečano otvoreno 12. Svjetsko prvenstvo u sportskim i modernim plesovima. Ceremonija otvaranja započela je još pred antičkom Arenom odakle je oko dvije tisuće mladih plesača krenulo preko Giardina i Portarate do trga Forum.

12. Svjetsko prvenstvo u sportskim i modernim plesovima ove godine okuplja ponajbolje mlade plesače, koreografe i instruktore iz 30-ak zemalja svijeta, od Irske i Škotske, do Jordana i Indije, a natjecanje će se u čak 28 kategorija održati do nedjelje u Domu sportova Mate Parlov.

Jučerašnje otvaranje započelo je nastupom članova KUD-a Vodnjan koji su izveli tradicionalni istarski ples, a potom je brojne okupljene pozdravio pulski gradonačelnik Boris Miletić koji je svima zaželio puno uspjeha na natjecanju i ugodan boravak u Puli. Pozdrave su uputili i dogradonačelnik talijanskog grada Bellarije, grada koji će iduće godine ugostiti ovo prvenstvo, Roberto Maggioli te predsjednik Međunarodne plesne federacije Franco Ventura. Nakon pozdravnih govora uslijedio je kulturno-zabavni program u kojemu su nastupili pelsači Art Dance-a, operni pjevač Zoran Tomaić, harmonikaški orkestar "Stanko Mihovilić", mlada pulska pjevačica Monique, KUD Vodnjan i njihovi folkloraši.

12. Svjetsko prvenstvo u sportskim i modernim plesovima traje do nedjelje 25. svibnja u Domu sportova Mate Parlov, a cijena jednodnevne ulaznice iznosi 35,00 kuna, odnosno 100,00 za sve dane natjecanja.