Notizie

02/06/2014

Da oggi la riva di nuovo a doppio senso di circolazione

Kako su većinom glasova odlučili građani Pule putem e-Konzultacija od danas od  9.00 sati promet na pulskoj Rivi odvija se dvosmjerno.

"Problem s gužvama u gradu nije bio samo u jednosmjernoj Rivi, već i u mnogobrojnim radovima koji su se u proteklom periodu odvijali u Puli. Imali smo intenzivne radove u Radićevoj ulici koja je kompletno rekonstruirana, Rovinjsku ulicu smo nakon 30 godina obnovili, odvijali su se i radovi na plinofikaciji samih Giardina, a svi ti radovi zajedno stvarali su jedan veliki pritisak na sam centar grada. Prije samog početka turističke sezone, po želji građana, vratili smo dvosmjeran režim prometovanja Rivom. Ipak, kako u budućnosti budemo razvijali naš projekt i našu viziju Rive vjerojatno je da ćemo jednoga dana ponovno pričati o prometu, odnosno o tome želimo li Pulu kao Grad vratiti moru, s brojnim sadržajima uz more ili ćemo zadržati ovaj postojeći režim. Oko 30 milijuna kuna uloženo je u projekt izgradnje kanalizacijske mreže i kolektora, a što se tiče samoga projekta prenamjene Rive 20.000,00 kuna je potrošeno za nabavku semafora i oko 30.000,00 kuna je koštala horizontalna signalizacija. Za dvosmjeran režim prometovanja izjasnilo se putem e-Konzultacija oko 1.500 građana, 300 građana je tražilo da Riva bude zatvorena za promet u potpunosti,  a jedan dio građana je bio za jednosmjernu Rivu, ali u suprotnom smjeru od postojećeg", izjavio je za medije gradonačelnik Boris Miletić.

U sklopu pripremnih radova za otvaranje Rive za dvosmjerno prometovanje postavljena je nova horizontalna i vertikalna signalizacija i usklađen je rad semafora na križanjima Arsenalske i Flaciusove, odnosno Rive i Ulice Sv. Ivana.

Kako bi se vozači lakše prilagodili na novi režim prometovanja u tome će im pomagati privremene info-ploče postavljenje na nekoliko točaka i ulaznim smjerovima na Rivi, te pripadnici prometne jedinice mladeži, kao i prometnog redarstva. Još jednom pozivamo sve sudionike prometa na strpljenje i na povećani oprez prilikom prelaska na novi prometni režim.