Notizie

09/06/2014

Trasmissione in diretta della partita Croazia-Brasile nell"™Arena di Pola

Otvaranje Svjetskog nogometnog prvenstva i utakmica između Brazila i Hrvatske moći će se pratiti uživo u pulskom Amfiteatru u četvrtak, 12. lipnja 2014. godine, najavljeno je na današnjoj konferenciji za medije održanoj u Komunalnoj palači. Vrata pulskog Amfiteatra za sve posjetitelje otvorit će se u 20.00 sati, dok je početak utakmice predviđen za 22.00 sata.

"Ovo je jedinstvena prilika za promociju Hrvatske, pa tako i Grada Pule, a sam prijenos uživo u Areni bit će zanimljiv na samo Puležanima već i brojnim turistima", kazao je pročelnik Ureda Grada Aleksandar Matić te nadodao kako je ulaz za sve posjetitelje besplatan. Matić je iskoristio priliku i pozvao sve građane Pule da se dođu u Arenu i budu dio ove jedinstvene manifestacije.

Inicijator projekta novinar Daniel Sponza kazao je da je ideja o gledanju utakmice u pulskoj Areni s oduševljenjem prihvaćena od strane Grada Pule. "Činjenica je da će ova manifestacija biti u pravom smislu riječi "praznik" nogometa i zabave", istaknuo je Sponza. S obzirom da se očekuje veliki broj navijača osvrnuo sei na sigurnosna upozorenja upućena od strane policijske uprave.

Prema riječima vlasnika tvrtke Ara Electronic Igora Brenka utakmica će se prikazivati na velikom platnu dimenzija 10 x 7,5 m koji će emitirati sliku u visokoj rezoluciji.

Posjetitelje će prije i nakon utakmice zabavljati DJ Marko Londero, a sam programa vodit će Dražen Turina Šajeta i Kristijan Nemet.

Također treba napomenuti da će za vrijeme trajanja ove manifestacije u Areni Istarska ulica, od raskrižja sa ulicom Dubrovačke bratovštvine, biti zatvorena za sav promet od 19.30 sat, kao i odvojak Kolodvorske ulice, od raskrižja sa ulicom Starih statuta zbog čega se pozivaju građani da koriste parkirališni prostor na Karolini.

Preostale dvije utakmice, prvu između Hrvatske i Kameruna s 18. na 19. lipanja i onu između Hrvatske i Meksika 23. lipnja građani će moći uživo pratiti na Forumu.

Ugostiteljima sa područja grada Pule odobrava se mogućnost produženja radnog vremena u ugostiteljskim objektima od 06,00 do 03,00 sata sljedećeg dana, u razdoblju od 12. lipnja do 13. srpnja 2014. godine za vrijeme održavanja 20. izdanja Svjetskog nogometnog prvenstva u Brazilu.