Notizie

20/06/2014

Il vicesindaco con gli studenti discute sulla storia di Pola

Studenti Sveučilišta Pennsylvania i Princeton, uz stručno vodstvo profesora Fabia Finottija, posjetili su danas Komunalnu palaču, a dobrodošlicu im je zaželjela zamjenica gradonačelnika Grada Pule Elena Puh Belci. Budući da je riječ o studentima koji su usmjereni na područja politike, povijesti i kulture, Puh Belci se ukratko osvrnula na istoimene teme s naglaskom na bogato kulturno nasljeđe Pule. Istaknula je kako je Pula relativno mali grad, ali grad koji ima mnogo toga za pokazati: "Samo ako krenete u šetnju gradom možete vidjeti različite momente povijesti tritisućljetne Pule".

Puh Belci je nadodala kako je Grad uložio značajna sredstva i trud u poboljšanje turističke ponude. "Pula ima dva značajna simbola, Amfiteatar i brodogradilište "Uljanik", a kako bi se ta dva simbola dodatno valorizirala, pokrenuti su projekti poput osvjetljavanja dizalica, popularno nazvanih "Svjetleći divovi" te borbe gladijatora "Spectacvla Antiqva" u Areni", istaknula je Puh Belci.

Zahvaljujem se na prijemu i pruženoj prilici da prošetamo ovom zgradom i budemo dio ove povijesne priče", kazao je Finotti i nadodao kako će zajedno sa studentima posjetiti sve lokacije o kojima su danas pričali.