Notizie

11/07/2014

Il Ministro della salute Siniša Varga in visita alla Regione istriana

Danas je  ministar zdravstva Siniša Varga zajedno sa suradnicima posjetio Opću bolnicu Pula gdje je s istarskim županom Valterom Flegom, pulskim gradonačelnikom Borisom Miletićem, v.d. ravnateljicom HZZO-a Tatjanom Prenđa Trupec te sanacijskom upraviteljicom OB Pula Irenom Hrstić održao radni sastanak.

"Nakon sastanka s čelnim osobama iz Istarske županije, mogu reći da smo konačno doživjeli da dvadesetogodišnji san postane java", kazao je Varga te nadodao kako se istarsku bolnicu stvarno čeka već dugo, ali uz veliki napor Ministarstva i Županije,  sad je konačno došlo do realizacije pa uskoro kreće i izgradnja nove bolnice u Puli.

Flego se u ime istarske županije i svih gradova i općina zahvalio Vladi, ministru i Ministarstvu zdravlja na podršci. "Svi mi očekujemo da izgradnja bolnice krene čim prije, što je i bio cilj ovog sastanka", istaknuo je Flego te nadodao kako vjeruje da će se za 15 dana znati i izvođač radova.

Istarski je župan istaknuo kako ljudi koji žive u Gradu Puli i Istri svakako zaslužuju novu bolnicu i bolju zdravstvenu zaštitu te je nadodao kako je trebalo proći nešto vremena, ali kako je početak izgradnje  sada pred nama. Također, iskoristio je priliku da se zahvali svim medicinskim i nemedicinskim djelatnicima koji su sve ovo vrijeme upravo svojim radom i zalaganjem ipak našim građanima i posjetiteljima Istre visok nivo zdravstvene zaštite. "Osim toga, danas smo razgovarali o još dvije teme - o nabavci novog CT uređaja i o hospiciju", nadodao je Flego za kraj.

"Nama iz HZZO-a važno je da našim osiguranicima zdravstvena zaštita zaista funkcionira", rekla jePrenđa Trupec i izrazila nadu da će s novom bolnicom osiguranici dobiti kvalitetniju uslugu.

Za kraj je Hrstić nadodala kako se nada da će slijedeći sastanak biti održan kada bolnica bude otvorena.