Notizie

25/07/2014

Pola, efficienza energetica e ambientale per 23 edifici residenziali

Od ukupno 50 predstavljenih akata na današnjoj tiskovnoj konferenciji, njih čak 16 odnose se na turističku promociju našega grada. Radi održavanja brojnih ljetnih manifestacija koje se organiziraju u gradu, akti su doneseni u svrhu reguliranja, odnosno, produženja radnog vremena pojedinim ugostiteljskim objektima. Osim toga, regulira se i korištenje javnih gradskih površina u svrhu postavljanja raznoraznih kioska, štandova i terasa koji obogaćuju sezonsku ponudu, a što Grad izuzetno podržava.

Prema riječima gradonačelnika grada Pule Borisa Miletića, nadležni upravni odjel provodi programe poboljšanja energetske učinkovitosti obiteljskih kućanstava na području Grada u suradnji s Fondom za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Vezano uz ovaj projekt, gradonačelnik je donio dvije odluke te naglasio kako je krajnje vrijeme da učinimo nešto po pitanju zaštite okoliša i zaustavljanja klimatskih promjena. "Nakon provedenog javnog poziva odabrana su 23 privatna kućanstva koja su zadovoljila propisane uvjete te će se u tu svrhu iskoristiti 1.490.000,00 kn".

Tri zaključka odnose se na provođenje raznih faza u donošenju prostornih planova Grada. Pročelnik UO za prostorno planiranje Giordano Škuflić rekao je da se ciljanim izmjenama GUP-a pristupilo zbog potrebe izmjena parametara koje je zatražio investitor na području nekadašnjeg kamenoloma Max u svrhu realizacije budućih projekata.

Među donesenim aktima, šest  je odluka koje je gradonačelnik donio, a koje se nalaze u djelokrugu rada Gradskog vijeća. Ostale akte predstavljene na današnjoj tiskovnoj konferenciji možete pogledati ovdje.